En pappa bröt sig in på en förskola för att hämta sin son. Då kopplades polisen in.
1 av 3
En pappa bröt sig in på en förskola för att hämta sin son. Då kopplades polisen in. - Foto: TT
Pappan låg i vårdnadstvist och fick därför inte hämta sin son. När han nekades blev han våldsam.
2 av 3
Pappan låg i vårdnadstvist och fick därför inte hämta sin son. När han nekades blev han våldsam. - Foto: TT
Polisen upplevde ingreppet som påfrestande eftersom mannen var så våldsam. Han bet en polis och sprejade flera med försvarsspray.
3 av 3
Polisen upplevde ingreppet som påfrestande eftersom mannen var så våldsam. Han bet en polis och sprejade flera med försvarsspray. - Foto: TT

Man bröt sig in på förskola och hotade personal – ville hämta sin son

Med anledning av en pågående vårdnadstvist nekades pappan att hämta sin son. När pappan blev hotfull larmades polisen – då attackerade han dem.


I januari i år nekades en pappa hämta sin son på förskolan i Halmstad. På grund av en pågående vårdnadstvist hade mannen inte rätt att hämta sonen, men han ville gärna bjuda sonen på mat och låta honom sova över, skriver Hallandsposten.

Personalen på förskolan släppte inte in pappan. Han blev då högljudd och började krossa rutor. Förskolan larmade polisen som kom till platsen i samma stund som mannen hade fått tag på sin son.

Flera av poliserna som var på plats beskriver händelsen som det mest påfrestande de varit med om. Mannen ska ha stått med sonen i ena handen samtidigt som han höll handen innanför jackan – som om han skulle dra fram ett vapen. Till slut slog poliserna omkull mannen. Då bet han en polis, slog en annan i ansiktet och sprejade flera poliser med försvarssprej i ansiktena.

När han greps hade han också kniv på sig.

Pappan frias nu från misstankar om grov egenmäktighet med barn, olaga hot och hemfridsbrott. Han dömds däremot för fredande och brott nog lagen beträffande förbud mot knivar och andra farliga föremål samt till skyddstillsyn för grovt olaga intrång, skadegörelse, olaga hot, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd, meddelar Hallandsposten.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Ängelholm rapporterar om trafikolycka

"Husbil och personbil i olycka, E6.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

"Två personbilar i olycka, Sätofta.", skriver polisen på sin hemsida.

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.