Två poliser skulle undersöka ett larm om smällare när de attackerades av ett stort ungdomsgäng.
1 av 3
Två poliser skulle undersöka ett larm om smällare när de attackerades av ett stort ungdomsgäng. - Foto: TT
En av poliserna sparkades i magen och sprayade gärningmannen med pepparspray.
2 av 3
En av poliserna sparkades i magen och sprayade gärningmannen med pepparspray. - Foto: TT
Den andra knivhöggs. Nu letar flera poliser efter gärningsmännen.
3 av 3
Den andra knivhöggs. Nu letar flera poliser efter gärningsmännen. - Foto: JESSICA GOW/SCANPIX SWEDEN

Polispatrull attackerades av gäng – polis knivskuren

Två kvinnliga poliser skulle undersöka ett larm om en smällare när de blev attackerade av ett stort ungdomsgäng. Poliserna kände sig så trängda att de drog sina tjänstevapen.


De två kvinnliga poliserna i Borås skulle undersöka ett vanligt larm om en smällare. När de kom till platsen hade det startats små gräsbränder. De båda poliserna försökte då själva släcka dessa.

Poliserna stannade också för att prata med boende och även kontrollera en mopedist.

Då kom plötsligt en annan person fram och attackerade poliserna. En av poliserna knivskars och den andra sparkades i magen, berättar ett vittne för Borås tidning.

– En av poliserna lyfte armen för att värja sig, och hugget träffade i armhålan, säger ett vittne.

Enligt Borås tidning ska det ha varit mycket folk på platsen och polisen ska ha blivit hotad av flera personer.

– Plötsligt ser jag hur en kille springer fram till en annan polis och sparkar henne otroligt hårt i magen. Hon faller bakåt och drar fram sin pepparspray. Sedan sprayar hon och en annan polis personen, säger ett vittne som såg stora delar av händelseförloppet.

Vittnet beskriver händelsen som skrämmande.

– Det var många som gick till angrepp mot de här ensamma poliserna. Det var kravallstämning. När poliserna drog sina vapen då kände jag att det var dags att åka, säger vittnet.

Polisen har spärrat av en yta på 100 gånger 100 meter. Just nu söker minst tio poliser efter en gärningsman i bostadsområdet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förtroendet för regeringen ökar

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.