Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kan din selfie bli Sveriges nästa frimärke – och det är superenkelt

Yes, äntligen kan din selfie bli ett frimärke.
1 av 2

Yes, äntligen kan din selfie bli ett frimärke.

Posten/TT/Instagram

Hur toppen vore inte det?
2 av 2

Hur toppen vore inte det?

Mittfrimarke.se

Nyheter | 18/05/2016 11:56

Nu kan dina Instagrambilder bli Sveriges snyggaste frimärken och det är inte svårt alls.

Har du alltid drömt om att just din selfie ska bli Sveriges nästa frimärke?? Då kan vi berätta för dig att din dröm precis har blivit sann.

I dag startade nämligen Postnord en tävling som går ut på att det svenska folket ska få vara med och bestämma motivet på ett frimärke, eller själva vara motivet. Med hjälp av Instagram så lägger man upp en bild, berättar vad det är och taggar bilden med #mittfrimärke. Så enkelt!

– Vi tittade på frimärken genom tiderna och har sett att frimärkerna har varit en spegelbild av Sverige under just den tiden. Så vi tycker det är perfekt att använda bilder från sociala medier för att spegla det aktuella Sverige, säger Per Ljungberg, kommunikationschef PostNord Sverige, till Nyheter24.

Tävlingen startar som sagt i dag och man kan skicka in bilder fram tills den 12 augusti. Då tar de fram 20 finalister som sen kommer att bli sju vinnare. De presenteras den 14 november och frimärkena kommer att lanseras i maj 2017.

– Tre av vinnarna kommer att utses av det svenska folket och resterande av en jury.

I den externa juryn sitter bland annat journalisterna Ebba Von Sydow och Jan Gradvall med fotografen Jeppe Wikström och Camilla Lundberg tillsammans med PostNords frimärksråd.

Redan 5 000 personer har lagt upp bilder på Instagram för att vara med och tävla.

– Det är redan över förväntningarna att så många varit med och det här håller på fram till 12 augusti. Vi hoppas på sjukt bra motiv som beskriver Sverige. Det viktiga är att det blir ett bra frimärke.

För att tävla måste du följa PostNords Instagramkonto @svenskafrimarken. Det är också vitktigt att du har öppen en profil för att kunna delta.

Originalbilden måste vara minst 2 MB stor och du måste äga rättigheterna till att använda den. Eventuella personer på bilden måste godkänna att du använder bilden i tävlingen och att den kan komma att tryckas som frimärke, skriver Postnord i ett pressmeddelande.

Bildkälla: Mittfrimarke.se

Vill du ha din selfie på ett frimärke?