Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Patrik såg polis jaga brottsling på gatan – hjälpte till på fantastiskt sätt

- 20/05/2016, 13:48
Patrik hyllas efter hjälte-insatsen.
1 av 2

Patrik hyllas efter hjälte-insatsen.

Montage/Privat

Patrik hjälpte en polis att komma i fatt en man som var misstänkt för narkotikabrott.
2 av 2

Patrik hjälpte en polis att komma i fatt en man som var misstänkt för narkotikabrott.

Privat

Har du någon gång drömt om att göra en riktig hjälteinsats? Eller vara den där personen som allt hänger på i åtminstone fem sekunder?

Någon som vet hur det känns är Patrik Signert. När han var på väg hem jobbet i onsdags inträffade något minst sagt spektakulärt.

Körandes med sin moppe vid Järntorget i Göteborg såg han två personer komma springandes. En tjuv som jagas av en polis springer upp på hörnet. När han kommer upp vid sidan av dem ser han att polisen är utmattad och inte orkar springa längre.

– Då kör jag fram till henne och frågar “Ska du inte åka med här?” Hon satte sig där bak och vi åkte ner för backen, berättar Patrik för Nyheter24.

Bakom Patrik på moppen behöll polisen kontakt med sina kollegor. “Nu följer vi efter en misstänkt med moped” ska hon ha sagt.

Till slut saktade mannen de jagade ner, antagligen för att han inte såg polisen sitta bakom Patrik. Han slutade springa och gick in i en frisörsalong på Första Långgatan för att gömma sig.

Vem har en elmoppe nu för tiden, kanske ni frågar er.

– För det första låter de ingenting och för det andra så luktar den ju ingenting.

Och det var just att den var så tyst som gjorde att Patrik och polisen kunde komma så nära in på mannen. Polisen kunde gripa honom och Patrik åkte hem.

– När jag kom hem vägrade mina barn tro vad jag hade varit med om.

Morgonen därpå gjorde P4 Göteborg en ett inslag om händelsen. Polisen kontaktade då och tackade så mycket för hjälpen. Han hyllas även i sociala medier.

– Hon berättade då att det rörde sig om ett narkotikabrott, så det slutade med ett gripande. Det var kul att det slutade så bra!

Hade du gjort som Patrik?