IS-krigare.
IS-krigare. - Foto: TT bild

IS uppmuntrar till terrordåd på Twitter – responsen stor i Sverige

Många svenska Twitter-konton hjälpte under lördagen till att sprida IS terror-propaganda.


IS uppmuntrade under lördagen sina följare på Twitter att genomföra jihad och terrordåd i västvärlden under ramadan.

Under hashtagen "al-Furqan" lade personer upp bilder på handskrivna lappar med en referens till en korantext och skrev om sitt stöd för gruppens krigare. Även inlägg från Sverige fanns med i IS Twitter-flöde.

Bland annat skriver en person som säger sig vara sig i Stockholm: "#al-Forqan. Vi ger vårt fulla stöd till manliga och kvinnliga al-Ansar (supportrar reds.anm.) #al-Anfal”.

Aktionen på Twitter följdes av ett inlägg med ett tal från en av IS ledare, Abu Muhammad al-Adnani.

Ramadan – en månad fylld av erövring och jihad. Förbered er på en månad av katastrofer överallt för icke-troende... framför allt för våra krigare och kalifatets supportrar i Europa och Amerika, säger han.

al-Adnani sade också att alla IS sympatisörer kunde göra en insats oavsett var i världen de befann sig.

– Varje insats du gör på deras hemmaplan hjälper oss att härda ut och är bättre än om du hade varit här med oss, säger han, skriver Expressen.

/
/
/
Hot
/
/
Senaste nytt

Andersson: Vill strypa största oppositionspartiet

Så många miljoner håvar Arlas toppar in

Mjölkimperiet Arla är både omtyckt och kritiserat. Deras mjölk och smör går att finna i alla matbutiker runt om i Sverige – men hur mycket håvar Arlas toppar in egentligen?

Palestinska grupper: Enad front mot Israel

De palestinska grupperingarna Fatah och Hamas ska sträva efter ett "enhetligt agerande" i konflikten med Israel. Det säger deras representanter efter ett samtal i Rysslands huvudstad Moskva.

Så många ansöker om skuldsanering hos Kronofogden: ”Oroande”

Under 2023 ökade svenska folkets skulder till Kronofogden rejält. Under samma period ökade även antalet ansökningar om skuldsanering till myndigheten.

Malmöbo köpte vapen från dansk dödsskjutning

Mordvapnet från en dödsskjutning i Köpenhamn hittades senare av polis i en lägenhet i Malmö. En 24-årig man har åtalats för grovt vapenbrott, rapporterar Sydsvenskan.

Utredning vill strypa partipolitiska lotterier

Regeringens utredare föreslår skärpta regler för partilotterier. Förslaget kan slå hårt mot Socialdemokraterna som får in stora pengar på sin försäljning.