Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Vädret bjuder på supermegaväderfest – högtryck drar in över landet

25 grader kan vi vänta oss. YEAH!
1 av 4

25 grader kan vi vänta oss. YEAH!

TT bild

Vi får kanske stå ut med lite regn i mitten på veckan om vi bor i Norrland.
2 av 4

Vi får kanske stå ut med lite regn i mitten på veckan om vi bor i Norrland.

NTB scanpix

Men sen ska det komma ett högtryck i hela landet.
3 av 4

Men sen ska det komma ett högtryck i hela landet.

TT

WOHO! BAD!
4 av 4

WOHO! BAD!

Ap

Nyheter | 22/05/2016 22:03

Snart kommer det där högtrycket vi så gärna vill ha.

JAAAAAAAA!!!!!! ÄNTLIGEN! SOM VI LÄNGTAT (i alla fall i typ en vecka). Nu händer det igen. Sommaren kommer tillbaka.

Redan på måndagen strömmar varm luft in över södra Sverige och temperaturerna kan bli runt 25 grader i både Götaland och östra Svealand, skriver SMHI på sin hemsida.

I Svealand och Norrland blir det dock lite ledsnare väder med en och en annan regnskur. Där kan det ligga kvar och bilda ett regnoväder i stora delar av Norrland på måndagen.

På tisdagen ligger högtrycket kvar i södra landet på sommartemperaturer. Norr om fronten blir det inte lika roligt. Kall luft sveper in över landet och färdas norrut och temperaturerna spås bli mellan 4-15 grader.

På onsdag, det är då den riktiga festen börjar. Det ska enligt SMHI vara uppehåll i största delen av landet och sol på många håll. Södra Götaland får 20-25 grader, övriga landet 10-17.

Därefter börjar supermegafesten för då drar ett högtryck in över hela Skandinavien. Enligt SMHI kan vi vänta oss torr luft, sol och stigande temperaturer. WIHO! Fram med de bara benen och låt oss invadera Sveriges parker tillsammans.

Bildkälla: TT bild.

Kul besked?