Jack, 20, stannade vid ett rödljus – då hoppade okänd amerikan in i bilen

Att stanna vid ett rödljus brukar inte vara så spännande. Men när Jack Fogelmark i Stockholm gjorde det skedde något han sent skulle glömma.


När Jack Fogelmark, 20, var på väg hem med bilen till sin lägenhet i Bromma stannade han till vid ett rödljus på Norr Mälarstrand i Stockholm. Där såg han en kille komma gående från trottoaren.

– Plötsligt öppnar han min bakdörr och sätter sig i baksätet. Det visar sig att han tror att jag är en taxi, berättar Jack för Nyheter24.

Jack försökte genast förklara att han inte var en taxichaufför, utan en helt vanligt bilist. Men killen sa att det inte spelade någon roll och erbjöd Jack 50 dollar. Tillslut frågade Jack vart killen ville åka.

– Det visade sig att han jobbade på Spotify och hade varit på en fest för att fira deras tioårsjubileum. "Så jag är riktigt packad och vill bara äta någonting" sa han, enligt Jack.

Bildkälla: Facebook

– Jag tänkte att han inte såg skum ut, utan bara verkade vara en kille som hade haft en trevlig kväll. Så jag bestämde mig för att släppa av honom vid ett hamburgerställe jag känner till på väg ut till Bromma, berättar Jack.

På väg dit började de två killarna att prata med varandra. Det visade sig att fripassageraren hette Greg och kom från New Jersey i USA.

När färden sedan var slut och Jack släppte av sin passagerare tackade Greg honom så mycket för skjutsen.

– Han sa att om jag kommer till USA någon gång så kommer han att fixa drinkar och brudar till mig, säger Jack och skrattar.

Han la även upp bilden från händelsen på sin Facebooksida.

Bildkälla: Facebook

Bil
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blir du också hungrig på fyllan?
Tack för din röst!