Eleverna fotades i omklädningsrum.
1 av 2
Eleverna fotades i omklädningsrum. - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Av mobiltelefon.
2 av 2
Av mobiltelefon. - Foto: VILHELM STOKSTAD / Vilhelm Stokstad/TT

Anställd på skola anklagas för att ha fotat elever – i omklädningsrummet

Skolan glömde att fråga den anställde om utdrag ur belastningsregistret.


En anställd vid en skola i Götene kommun, Västra Götaland, har polisanmälts misstänkt för att ha fotat elever i ett omklädningsrum.

Kommunen har nu polisanmält den anställde och det har kommit fram att de brustit i sina rutiner när det kommer till begäran om utdrag ur belastningsregistret.

Under tisdagen informerades kommunledningen av elever att den anställde fotograferat i omklädningsrummet med en mobiltelefon, skriver Nya Lidköpings-Tidningen.

"Att barnen ska vara trygga i våra skolor är högsta prioritet. Vi tar därför den här anklagelsen på största allvar" skriver kommunikationsstrateg Charlotta Lövgren i ett pressmeddelande.

Även en förälder har polisanmält händelsen vid sidan av kommunens anmälan. Den anställde har avslutat sin tjänst på skolan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Person död i arbetsplatsolycka

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

I dagarna gjorde en kvinna från Skellefteå en vidrig upptäckt i Icas frysta hallon. Efter händelsen kommer kvinnan inte kunna äta hallon igen...

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

"Vi tar detta på stort allvar" skriver Tradera i ett mejl till sina kunder. I det varnar de för bedragare, både i utskick på mejl och sms, eller via meddelanden på sajten.

Din sänkta skatt på 3 270 kronor hotad: "Straffar sparsamhet"

I år är skatten på sparande rekordhög. Nu vill regeringen sänka ISK-skatten. Myndigheterna som fått i uppdrag att titta på förslaget är kritiska. Men det får Nordnets privatekonom Frida Bratt att se rött.

USA väntas stoppa palestinskt FN-medlemskap

FN:s säkerhetsråd planerar en omröstning i den kontroversiella frågan om fullvärdigt medlemskap för palestinierna i världsorganisationen sent på torsdagen. USA uttrycker stor tvekan över ett godkännande av Palestina som fullvärdig FN-medlem.

Kvinna i 25-årsåldern död – man i samma ålder mordmisstänkt

1 timme sedan
En kvinna i 25-årsåldern i Luleå har avlidit till följd av allvarliga skador som hon fick i en lägenhet i förra veckan, skriver Norrbottens-Kuriren.