Coca cola.
1 av 3
Coca cola. - Foto: TT
Texten "sötma från naturliga källor" måste ändra, det beslutade Förvaltningsrätten i Stockholm.
2 av 3
Texten "sötma från naturliga källor" måste ändra, det beslutade Förvaltningsrätten i Stockholm. - Foto: Coca cola
Light-cola med en tomte.
3 av 3
Light-cola med en tomte. - Foto: TT

Coca-Cola fälls – nu måste företaget ändra på det här

Coca-cola har blivit fällda i förvaltningsrätten och måste ändra texten på sina Coca-cola Life-burkar.


Försöker du ibland vara lite nyttig? Typ käka mat med "naturliga" ingredienser och så? Då kanske du bytt ut din vanliga cola mot Coca-cola Life. Tyvärr har du blivit lurad då.

Bildkälla

Coca cola har nämligen fällts av Förvaltningsdomstolen i Stockholm. På Coca-cola Life finns texten "sötma från naturliga källor" och så får läskföretaget inte skriva, enligt rätten.

Texten bedöms vara vilseledande för kunderna eftersom drycken inte alls innehåller ingredienser som finns rena i naturen. Sötningsmedlen är socker och steviolglykosider och båda ämnena framställs kemiskt, skriver förvaltningsrätten i ett pressmeddelande.

Nu måste Coca-cola ändra texten. Så om du och dina polare försökt vara "nyttiga" med Life-cola får ni tyvärr hitta någon annan dryck.

På tal om annan dryck, går det egentligen att känna skillnad på Coca-cola och Pepsi? Nyheter24 gjorde det klassiska testet:

Det är inte den enda förändringen som rör Coca cola-burkar. En ny design är faktiskt på gång. Och vill du veta mer om colans originalrecept ska du läsa här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Dricker du Coca-cola?
Tack för din röst!