Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Svensk festival framröstad till Europas bästa – du kan inte ana vilken det är

- 15/06/2016, 22:52 -

Det är resetidningen Conde Nast Traveler som gjort en lista över de bästa utomhusfestivalerna, och på fösta plats ligger en svensk festival.

Den elektroniska musikfestivalen som ligger etta startade förra året och hamnade på festivaltopplistor över hela världen redan innan den hade ägt rum.

Det är Into The Valley i Dalhalla som knipit förstaplatsen. Förra året besöktes festivalen av blygsamma 4 000 personer under en helg, skriver Gaffa.

Men det som gör festivalen extraordinär är platsen. Den äger nämligen rum i ett gammal vattenfyllt kalkbrott i Dalhalla utanför Rättvik.

Bildkälla: Mynewsdesk

Redan förra året fick festivalen också ett pris från musiktidningen Gaffa med motiveringen:

"Den fingertoppskänsliga kombinationen av innehåll, plats och upplevelse gjorde den nya nischfestivalen till en omedelbar succé. Into The Valley är ett fantastiskt föredöme på festivalkartan. Ett event att inspireras av."

Festivalen äger rum den 28 till 30 juli.

Är du en person som gillar att gå på festival? Då får du se upp om du går med din partner, för festivaler är tydligen det bästa stället att vara otrogen på enligt en ny undersökning.

Håller du med om föstaplatsen?