Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisen kommer fram till ungdomarna – bjuder på det oväntade

- 21/06/2016, 20:40 -

19-årige Selin och hans kusiner fick ett trevligt besök när de var på väg hem i Vivalla, Örebro.

När 19-årige Selin var på besök hos sina kusiner i Örebro fick de stöta på världens trevligaste polis när de nästan kommit till bostaden i området Vivalla.

– Vi var på väg hem från moskén väldigt tidigt under tisdagsmorgonen när vi såg en polisbil som stannade till. Då klev en polis ut och vi ropade lite på honom, säger Selin till Nyheter24.

Polisen, som heter Andreas Norling, blev genast fascinerad av den airboard som Selin och kusinerna hade med sig – och ville givetvis testa. Efter ett tag samlades flera ungdomar kring bilen.

– Jag gick fram till pojkarna för att prata lite spontant och sen fick jag prova den airboard de hade. Det gick sådär första gången. Sen fick jag lite stöd och då gick det galant, säger Andreas, som är gruppchef vid polisen i Karlskoga och yttre befäl i Örebro, till Nyheter24.

Andreas berättar att polisen ofta pratar med ungdomar i Vivalla. Anledningen är för att det är ett så kallat särskilt utsatt område, men att den stadsdelen fått oförtjänt mycket dålig uppmärksamhet.

– Det bor mycket fina ungdomar i Vivalla. Givetvis finns det en del bråkiga också, men det är viktigt att visa vilka schyssta ungdomar det finns, säger Andreas.

Selin, som vanligtvis bor i Rinkeby utanför Stockholm, fortsätter med att berätta att polisen fortsatte att prata en bra stund med killarna – och visade vad det innebär att vara polis.

– Det var jätteintressant. Han visade vad som finns i en polisbil och gick igenom allt, säger Selin.

Andreas säger att många av killarna till och med vill bli poliser när de växer upp.

– Det är kul att vara en positiv förebild, säger Andreas till Nyheter24.