Torsdag 27 Jan
Stockholm

Här är Sveriges 100 mäktigaste unga

1 av 11
Zara är etta i år igen. Kween.
2 av 11
Zara är etta i år igen. Kween. Foto: TT (Montage)
Tvåa är OlofmeisteR.
3 av 11
Tvåa är OlofmeisteR. Foto: Fnatic
3. Gina.
4 av 11
3. Gina. Foto: TT NYHETSBYRÅN
4. Pewdiepie.
5 av 11
4. Pewdiepie. Foto: JONAS EKSTROMER / Jonas Ekströmer/TT
5. Miriam Bryant.
6 av 11
5. Miriam Bryant. Foto: TT NYHETSBYRÅN
6. Kenza.
7 av 11
6. Kenza. Foto: JESSICA GOW / TT
7. Isabella Löwengrip.
8 av 11
7. Isabella Löwengrip. Foto: Fameflynet Sweden / Fameflynet Sweden
8. Aida Hadzialic.
9 av 11
8. Aida Hadzialic. Foto: TT
9. Aron Anderson.
10 av 11
9. Aron Anderson. Foto: Anders Wiklund / TT
10. Emil Källström.
11 av 11
10. Emil Källström. Foto: Erik Nylander/TT

Artister, bloggare, instagrammare, politiker och företagare. Nyheter24 listar Sveriges 100 mäktigaste unga 2016.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. (1) Zara Larsson, 18 – Musiker


Förra årets etta Zara Larsson behöver knappast någon beskrivning. Hon har tagit hela världen med storm, gjort den officiella EM-låten, har de senaste månaderna googlats dubbelt så mycket som Barack Obama, och hon använder uppmärksamheten hon får till att säga vad hon tycker. Zara Larsson är helt enkelt den enda rimliga personen att sätta överst på en lista över Sveriges mäktigaste unga. Hon fullkomligt krossar allt motstånd.

2. (Ny) Olof "Olofmeister" Kajbjer, 24 – Esportstjärna


Olofmeister har gjort snabb karriär inom CS:GO, och utsågs 2015 till världens bästa spelare. Han spelar för det svenska laget Fnatic och har mängder av fans över hela världen. Esportstjärnor kanske inte ses som personer med makt, men när du har galet många ungas öron har du också väldigt, väldigt mycket makt och inflytande.

3. (29) Gina Dirawi, 25 – Programledare


Gina Dirawi är en fantastisk person som gjort allt mellan att twittra smart till att leda Melodifestivalen. Allt Gina rör vid blir stort och lyckat. Att hon dessutom använder uppmärksamheten till att lyfta frågor hon brinner för gör henne till en given person att ha i toppen av den här listan.

4. (2) Felix "PewDiePie" Kjellberg, 26 – Youtubestjärna


Om man inte vet vem PewDiePie är har man förmodligen levt under en sten de senaste 20 åren. Han är världens största Youtubestjärna, har 46 miljoner prenumeranter. Disney har dessutom gjort honom ansvarig för en 500 miljoner dollar-satsning(!). Felix Kjellberg har byggt sig ett imperium och satt sig själv som kung över det. Mäktigt!

5. (Ny) Miriam Bryant, 25 – Artist


Miriam Bryant tog Sverige med storm när hon var med i Så mycket bättre. Nu spelar hon inför enorma publikhav och är en stor förebild för många människor. Men det mest intressanta med Miriam är att vi förmodligen bara har sett början på hennes karriär. Ge henne några år så kommer hon vara en av de största svenska artisterna någonsin.

6. (6) Kenza Zouiten, 25 – Bloggare


Hon har över en och en halv miljon följare på Instagram och så gott som alla unga tjejers ögon på sig. Kenza är dessutom utan tvekan Sveriges mäktigaste bloggare.

7. (10) Isabella Löwengrip, 25 – Bloggare och företagare


Att nöja sig med saker är sådant som jante kan hålla på med. Isabella är aldrig nöjd och strävar ständigt efter att klättra högre. Förutom en av Sveriges mest välbesökta bloggar och massvis med mäktiga vänner är hon också en framgångsrik entreprenör.

8. (18) Aida Hadzialic, 30 – Politiker
Aida Hadzialic är inte bara Sveriges yngsta minister, hon är också en av regeringens mest synliga företrädare. Hadzialic vågar dessutom sticka ut hakan även i infekterade frågor, vilket ger henne både trovärdighet och uppskattning. Hadzialic är en av socialdemokratins framtida superstjärnor.

9. (8) Aron Anderson, 27 – Multiidrottare och föreläsare

Aron Anderson är inte bara en förebild för många, han samlar även in väldigt mycket pengar till välgörenhet, gör saker få skulle våga försöka och är dessutom en av Sveriges trevligaste människor. Detta gör honom given på topp 10 på den här listan.

10. (12) Emil Källström, 29 – Politiker

Emil är inte bara smart, trevlig och karismatisk, han är också väldigt driven och fattar som få andra hur man når genom bruset. Och just ja, han är också ekonomisk-politisk talesperson för Centerpartiet. Det är mäktigt!

11. (Ny) Victor Nilsson Lindelöf, 21 – Fotbollsspelare
SL Benfica-spelaren som debuterade i landslaget i slutet av mars i år har mångas ögon på sig, och spås bli en av svensk fotbollsgiganter inom en överskådlig framtid. Värderades för 370 miljoner. Det är Zlatan-pengar.

12. (13) Ebba Busch-Thor, 29 – Politiker
Partiledare för Kristdemokraterna som synts i många forum och som inte varit rädd att debattera heta ämnen.

13. (63) Seinabo Sey, 25 – Musiker
25-åring som tagit den svenska musikscenen med storm de senaste åren. Är mycket inflytelserik bland unga. I hela världen.

14. (14) Silvana Imam, 29 – Musiker
En av Sveriges största kvinnliga rappare och en viktig röst i antirasistiska- och jämställdhetsfrågor. För att inte tala om en förebild för HBTQ-personer.

15. (5) John Guidetti, 24 – Fotbollsspelare
Guidetti är en förebild för väldigt många unga och det beror inte bara på vad han presterar på planen.

16. (Ny) Therése Lindgren, 28 – Vloggare
Youtubestjärna med 390 000 prenumeranter, som vunnit flera priser det senaste året.

17. (Ny) Joakim "Jockiboi" Berg, 30 – Youtubestjärna
Jockiboi har en enorm makt bland i synnerhet unga killar, och driver bland annat Sveriges största svenskspråkiga Youtubekanal med galna 521 000 följare.

18. (82) Alicia Vikander, 27 – Skådespelare
27-åringen vann en Oscar. Det får tala för sig själv. Kommer äga Hollywood.

19. (Ny) Irena Pozar, 24 – Chefredaktör
Irena Pozar är en utpräglad feminist som har gjort kometkarriär de senaste åren, och är nu chefredaktör för Veckorevyn. Hon har därmed mängder av unga kvinnors ögon och öron. Som tur är använder hon sin makt till att göra bra grejer.

20. (Ny) Frans Jeppsson-Wall, 17 – Artist
Att vinna Melodifestivalen är mäktigt – dessutom som näst yngst någonsin. Inte nog med det; Frans har verkligen tagit Sverige med storm och vi kan nog räkna med att se mycket av honom i många år framöver

21. (Ny) Peg Parnevik, 20 – Musiker
Peg Parneviks karriär har tagit ordentlig fart sedan serien Parneviks sändes på tv. Förutom att vara tv-känd är hon dessutom en framgångsrik artist.

22. (Ny) Daniel Redgert, 24 – PR-geni
Redgert har inte bara en riktigt framgångsrik blogg, han känner också i princip alla som är något, och har verkligen lyckats omvandla uppmärksamheten han får till inflytande.

23. (Ny) Tova Helgesson, 17 – Youtuber
Med miljontals visningar och en peppig attityd har den här dansaren inspirerat och underhållit mängder av unga det senaste året.

24. (Ny) Hanif Bali, 29 – Politiker
Bara att sitta i riksdagen är ganska mäktigt, men genom att dessutom vara en skicklig framstående debattör både på Twitter och i andra sammanhang, gör Bali till något av en superstar.

25. (Ny) Philip Botström, 25 – Politiker
Botström är förbundsordförande för SSU och lyckas ofta att nå ut genom mediebruset. Att han dessutom är ett av socialdemokratins riktiga framtidsnamn gör honom till en riktig maktspelare i svensk politik

26/27. (Ny) Josef El-Zein, 20 – Youtubestjärna
Tillsammans med brorsan Jakob har Josef tagit fotbollstrixande till en helt ny nivå, och med 1,6 miljoner följare på Instagram och närmare 2 miljoner prenumeranter på Youtube har han stort inflytande bland unga.

26/27. (Ny) Jakob El-Zein, 20 – Youtubestjärna
Tillsammans med brorsan Josef har Jakob tagit fotbollstrixande till en helt ny nivå, och med 1,6 miljoner följare på Instagram och närmare 2 miljoner prenumeranter på Youtube har han stort inflytande bland unga.

28. (67) William Spetz, 20 – Youtubestjärna
Spetz började på Youtube men plockades sedan upp av SVT, där han slog igenom brett. Melodifestivalen-finalen är bara en av många uppdrag som han hyllats för.

29. (53) Sara Skyttedal, 29 – Politiker
KDU:s förbundsordförande och en av de mest kända ungdomspolitikerna. Har klivit fram och synts mer i debatter – och tappar aldrig sin integritet.

30. (37) Nicole Falciani, 19 – Bloggare
Falciani har en stor och hängiven följarskara, och är ett framtidsnamn.

31. (Ny) Victor Harju, 25 – Politiker
Pressekreterare åt Sveriges mest populära minister Anders Ygeman, och därmed den som bestämmer vem Ygeman ska eller inte ska prata med. Det är mäktigt!

32. (35) Molly Sandén, 24 – Artist
Molly Sandén är en av Sveriges mest uppskattade artister, och är dessutom en inspirationskälla för många unga tjejer – och diabetiker.

33. (56) Clara Henry, 22 – Youtube-stjärna
Clara Henry har senaste året använt sin makt bland unga för att lyfta kvinnofrågor. Samtidigt som hon underhåller.

34. (15) Carolina Neurath, 30 – Journalist
Neurath har fortsatt haft inflytande och varit en flitig journalist som syns, hörs och påverkar unga.

35. (20) Angelica Blick, 25 – Bloggare
Driver en av Sveriges största modebloggar och har över 1 200 000 följare på Instagram. Det om något är imponerande.

36. (21) Bianca Kronlöf, 31 – Skådespelare/komiker
Slog igenom brett med Full Patte som nu kom med en andra säsong, och fortsätter att vara en förebild för många unga.

37. (Ny) Tobias Andersson, 20 – Politiker
Förra året blev det kaos i Sverigedemokraternas ungdomsförbund, och när partiet till slut beslutade att säga upp vårdnaden om förbundet, steppade Andersson in som förbundsordförande för det nystartade Ungsvenskarna SDU.

38. (23) Ellen Bergström, 26 – Skådespelare
Skådespelerska och bloggare. Har fortsatt att vara väldigt stor på sociala medier.

39. (24) Samir Badran, 26 – Dokusåpakändis
Känd från Paradise Hotel, men har byggt upp ett kändisskap även utanför programmet. Under Melodifestivalen syntes Samir mest av alla.

40. (25) Petra Tungården, 28 – Bloggare och chefredaktör
Tungården är moderedaktör och styr Metro Mode, men syns i nästan alla medier. Och då menar vi alla medier.

41. (Ny) Oscar Zia, 19 – Artist
Nybliven HBTQ-aktivist som fortfarande smälter hjärtan. Zia är också en stor förebild för många unga HBTQ-personer.

42. (27) Ida Östensson, 31 – Feminist
Grundare av Make Equal och Fatta. Östensson har en viktig roll i att hålla den feministiska debatten levande.

43. (Ny) Lina Taha, 24 – Facebookgruppägare
Lina Taha startade Sveriges nu största Facebookgrupp för tjejer, Honey & the bees, och har nu närmare 50 000 medlemmar.

44. (28) Mariam Moufid, 23 – Instagrammare
Driver ett av de största muslimska Instagram-kontona i Sverige och har 570 000 följare. Har inflytande i såväl mode som politik.

45. (30) Fanny Lyckman, 26 – Instagrammare och bloggare
Driver en populär blogg och är något utav en modeikon.

46. (16) Anders Thor (tidigare Utbult), 27 – Politiker
Ett socialdemokratiskt framtidsnamn. Sägs styra mer än vad som syns utåt. Börjar profilera sig ännu mer.

47. (32) Paow, 22 – Bloggare och företagare
Är synonym med blogg-Sverige och är även känd från Paradise Hotel.

48. (Ny) Rebecca Stella Simonsson, 30 – Bloggare
358 000 följare på Instagram, en av Sveriges största bloggar och med ett stort inflytande över unga. Det är mäktigt.

49. (Ny) Josefine "Little Jinder" Jinder, 28 – Artist
Josefine Jinder skivdebuterade redan 2008, men har under det senaste året slagit igenom stort. Hon vann bland annat Årets Pop på P3 Guld-galan i januari i år.

50. (36) Soran Ismail, 28 – Komiker
Soran lyckas med att både vara komiker och debattör. Han är en förebild för många unga.

51. (68) Paula Bieler, 28 – Politiker
Sverigedemokrat med mängder av partiuppdrag – och uppskattad debattör.

52. (Ny) Joy M'Batha, 21 – Rappare
Polare med Frej Larsson och en galet skicklig och framgångsrik artist. Har inte minst gjort Sveriges officiella EM-låt i år.

53. (62) Seher Yilmaz, 30 – Opinionsbildare
En mycket stark feministisk och antirasistisk röst som bland annat är ordförande för Rättviseförmedlingen.

54. (Ny) Bianca Ingrosso, 21 – Bloggare
Bianca kom tvåa i Let's Dance, har en framgångsrik blogg på Modette.se och har verkligen slagit stort det senaste året.

55. (99) Penny Schulman, 5 – Barn
5 år gammal, Anitha och Calle Schulmans dotter, och redan ett av Sveriges mest kända barn. Vem har missat att hon nu också har en egen låt. Dessutom vet hon att "tjejer är bäst".

56. (40) Maria Ferm, 30 – Politiker
Profilerad miljöpartistisk riksdagsledamot som är ett framtidsnamn i partiet.

57. (43) Rasmus Törnblom, 26 – Politiker
MUF:s förbundsordförande som fortsätter att övertyga och visa att han är en ung politiker som vet var han står – och vad han vill.

58. (44) Paula Uribe, 24 – Bloggare
Driver den framgångsrika bloggen Vi med barn – och är en stark röst i bloggsfären.

59. (45) Carl Waldekranz, 30 – Företagare
Grundare av Tictail och ett framtidsnamn att hålla ögonen på.

60. (46) Henrik Vinge, 27 – Politiker
Sverigedemokraternas presschef, och den som bestämmer vem som får prata med vem.

61. (Ny) Nikeisha Andersson, 23 – Filmskapare
Sveriges just nu hetaste filmmakare. Har gjort video åt ett flertal multinationella artister och företag. Bland annat Zara Larsson.

62. (55) Engla Ersson, 14 – Twittrare
Engla slog igenom stort i ”Årets sockerbagare” i SVT och är älskad av ALLA.

63. (57) Lorentz, 24 – Artist
Unga gillar Lorentz. Gamla gillar Lorentz. Alla gillar Lorentz. Hjärta.

64. (58) Bill Skarsgård, 25 – Skådespelare
Bill landar storroller och är ett steg närmre att bli lika stor, nästan större, än hela sin övriga skådis-familj.

65. (Ny) Carl Stanley, 19 – Komiker
Gillar både att ståuppa och att göra korta, roliga klipp på Youtube.

66. (60) Tove Lo, 28 – Musiker
Är ett namn på hela världens läppar, och har i bagaget både P3-guld och två Grammisar.

67. (61) Lisa "Misslisibell" Jonsson, 15 – Youtube-stjärna
379 000 prenumeranter på Youtube. Nuff said.

68. (Ny) Alexandra "Kissie" Nilsson, 25 – Bloggare
Ganska kontroversiell, men också väldigt omtyckt och populär bloggare.

69. (65) Viktor Barth-Kron, 30 – Journalist
DN:s bloggare är lika delar kaxig och proffsig. Uppskattad bland Sveriges politiska elit.

70. (69) Amie Bramme Sey, 28 – Radioprofil
Bramme Sey har aldrig någonsin tvekat att ta debatten för feminism och mot rasism.

71. (Ny) Carl Pei, 25 – Företagare
Grundare av företaget OnePlus som tillverkar riktigt bra mobiler som säljs till riktigt bra priser.

72. (73) Kosovare Asllani, 26 – Fotbollsspelare
En av Sveriges mest inflytelserika fotbollsspelare – som inte ger sig för en utmaning.

73. (74) Leo Razzak, 29 – Företagare
Att göra så mycket bra grejer som Leo gör är svårt. Välgörenhet och underhållning i ett snyggt inslaget paket.

74. (Ny) Noel Flike, 19 – Poddstjärna
Poddstjärna med Zara Larsson och artist i hiphopgruppen Hov1. Ett framtidsnamn.

75. (11) Simon Strand, 26 – PR-geni
Strand är PR-konsulten som styrt, ställt och imponerat.

76. (78) Lisa Tellbe, 20 – Instagrammare
20-årig modell och bloggare som blivit dubbelt så stor på Instagram med 818 000 följare.

77. (80) Janni Delér, 26 – Bloggare
Bloggar på jannideler.com och har ett instagramkonto med 816 000 följare. Snart större än pojkvännen och freestyleskidåkaren Jon Olsson.

78. (81) Rami Hanna, 22 – Bloggare
Välläst bloggare med ett stort konto på Instagram. Att också vara den fotografen som alla stora bloggare vill jobba med är mäktigt.

79. (83) Sandra Beijer, 31 – Bloggare
Driver den populära Nio-till-fem-bloggen.

80. (84) Judith Kiros, 26 – Debattör
Väldigt uppskattad feminist, bloggare och poddare. Fortsätter att växa.

81. (85) Rebecka Prentell, 28 – Ordförande LSU
Med lugn och proffsighet är hon högsta höns på organisationen som samordnar alla(!) ungdomsorganisationer. Och det väger tungt.

82. (87) Hanna "Hanapee" Persson, 26 – Programledare och bloggare
Hanapee är både uppskattad och hörs typ överallt med ständigt proffsig attityd.

83. (88) Sabina Ddumba, 22 – Musiker
Ett musikaliskt underbarn som ständigt överraskar och som tydligt tar ställning mot rasism och främlingsfientlighet.

84. (89) Hugo Rosas, 26 – Bloggare
Framgångsrik bloggare med 72 600 följare på Instagram. Har barn tillsammans med Paula Uribe som har plats 58 på den här listan. Entreprenör på frammarsch.

85. (92) Linda Hallberg, 28 – Make up-artist
Skandinaviens största make up-profil och som fortsätter att växa och inspirera.

86. (96) Milad Mohammadi, 26 – Föreläsare
En av Sveriges mest inspirerande och efterfrågade föreläsare som pratar om mångfald bland annat. Och på vilket proffsigt sätt han talar. Att han dessutom ska öppna en skola i höst är mäktigt. Sjukt mäktigt.

87. (97) Nellie Berntsson, 15 – Bloggare
15-årig bloggare som fortsätter att inspirera och väcka kreativiteten hos unga människor.

88. (Ny) Josefin Dahlberg, 26 – Chefredaktör
Framgångsrik chefredaktör för Modette, som dessutom vågar prata även om känsliga ämnen.

89. (100) Chloe Schuterman, 17 – Bloggare
Framgångsrik och inspirerande bloggare som hade en egen TV-serie på SVT tillsammans med Nicole Falciani.

90. (Ny) Thomas Sakelius, 18 – Youtuber
Det rinner fab i det här sminkproffsets blod som har 159 000 följare på Instagram och 178 000 prenumeranter på Youtube. Förutom att underhålla vågar han vara personlig och stå upp mot mobbning och homofobi.

91. (38) Daniel Paris, 27 – Bloggare
Driver en storslagen blogg som fortsätter att få trafik och reaktioner. Föreläser även och diskuterar samhällsfrågor på sina plattformar.

92. (Ny) Gabriella Joss, 21 – Bloggare
Mammabloggare med riktigt många fans. Hon kommer med bra råd och verkar kunna det mesta.

93. (48) Albin Ekdal, 26 – Fotbollspelare
Ekdal är flitig, proffsig och kreativ. Och då ska vi inte prata om vad han gör på planen.

94. (Ny) Cassandra Klatskow, 29 – Instagrammare och kroppsaktivist
Vad viktigt det har blivit 2016 att verkligen ta död på gamla kroppsnormerna. Cassandra har gått längst fram med fanan högt och inspirerar.

95. (19) Tim Bergling, 26 – Artist
Han är Avicii med hela svenska folket. Även om karriären pausas kommer han att leva kvar som en legend.

96. (Ny) Fiona FitzPatrick, 30 – DJ
I en mansdominerad DJ-värld sticker Fiona tillsammans med sin partner in crime Rebecca fram och äger sönder. Stark röst inom vänsterdebatter.

97. (Ny) Rebecca Scheja, 27 – DJ
Precis som sin partner in crime Fiona är Rebecca en nagel i ögat på den mansdominerade DJ-världen. Viktig röst för vänsterdebattörer

98. (Ny) Maximilian Ibrahimovic, 10 – Barn
Det var nog verkligen ingen som inte fick en klump i halsen när Maximilian gick med brorsan Vincent och pappa Zlatan in under Paris SG:s sista match. Plus charmig attityd så det blir över för framtiden.

99. (Ny) Johanna Nordström, 20 – Sociala medier-proffs
Johanna, mer känd som @jonielol på Twitter, har inte bara 91 000 följare på Twitter, hon är också kompis med i princip hela den svenska scenen av youtubers.

100. (Ny) Leo Gerdén, 13 – Politiker
Ung centerpartist som tagit Sveriges debattscen med storm det senaste året. Bara genom att skriva en debattartikel lyckades han peka på en stor brist hos svenska medier: att man är för dåliga på att lyfta fram ungas åsikter. Leo är nu en etablerad debattör i den och många andra frågor.

--

Listan är baserad på förslag från hela Nyheter24:s redaktion, med utgångspunkt i att makt är möjligheten att påverka människor på något sätt. Det finns ingen formell övre åldersgräns.

Här kan du se förra årets lista.

Kommentera (12)
Kopiera länk
Dela