1 av 3
- Foto: POLISEN
2 av 3
- Foto: POLISEN
3 av 3
- Foto: POLISEN

Svensk man döms till fängelse – förgrep sig på sex flickor i Kambodja

En man från Göteborg döms för grova sexuella övergrepp på sex flickor i Kambodja.


En 60-årig man från Göteborg har dömts till två år och sju månaders fängelse för grova sexuella övergrepp och för att han har köpt sex av barn i Kambodja.

Mannen ska ha varit på besök i Kambodjas huvudstad Phnom Penh mellan perioden januari 2013 till januari 2015. Under tiden i staden ska han ha tagit kontakt med unga och fattiga flickor som han har fått att utföra sexuella handlingar.

– Det har inte varit någon penetration eller våld, utan han har tvingat dem att onanera åt honom, säger vice chefsåklagare Thomas Ahlstrand till Aftonbladet.

Det var oftast på undanskymda platsen som övergreppen skedde men han hyrde även en båt ibland. När dem var på båten ska mannan ha tvingat flickorna att röra vid hans könsorgan. Mannen ska också vi flera tillfällen tagit på flickornas könsorgan.

Åklagaren menar att brottet är särskilt grovt just för att mannen har utnyttjat flickornas fattiga situation och flera av flickorna ska ha varit 12-13 år när det hänt.

Flera av flickorna har berättat att mannen har försökt att få dem att suga på hans penis. Han ska ha betalat flickorna ungefär 10 dollar per tillfälle.

Det är en svensk polis som har förhört de sex unga flickorna på plats i Kambodja. Mannen själv nekade till att ha förgripit sig sexuellt på flickorna. Han berättar att han hjälpt de med tandläkarvård och gett dem kläder och mat.

Under sina månader i Kambodja berättar han i ett förhör att han varit berusad och rökt hampa och kommer därför inte ihåg vad han gjort.

Mannen själv säger att anledningen till att han blivit anmäld är för att flickornas mammor blivit avundsjuka att han inte skickat pengar till dem, som han har gjort till en av de andras mamma.

Tingsrätten uppfattar flickornas berättelse trovärdig och trots att det inte finns några tekniska bevis så döms mannen till fängelse och ska också betala skadestång till de sex flickorna på mellan 22 400 kronor och 52 400 kronor, skriver Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!