Söndag 16 Maj
Stockholm

Småbarnspappa använde elchocker för att bestraffa sina barn

Mannen använde ett elchocksvapen för att bestraffa sina barn.
1 av 3
Mannen använde ett elchocksvapen för att bestraffa sina barn. Foto: TT/Polisen
Vapnet mannen använde. En ficklampa med inbyggd tazer. Den kan ge stötar som slår ut vilfjestyrda muskelgrupper.
2 av 3
Vapnet mannen använde. En ficklampa med inbyggd tazer. Den kan ge stötar som slår ut vilfjestyrda muskelgrupper. Foto: Polisen
Tingsrätten valde att tro på barnens historia och nu döms pappan till två års fängelse.
3 av 3
Tingsrätten valde att tro på barnens historia och nu döms pappan till två års fängelse. Foto: Claudio Bresciani

En 34-årig man döms nu för att ha använt ett elchocksvapen mot sina barn vid upprepade tillfällen.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Den 34-årige mannen hade inhandlat ett elchocksvapen utomlands som han brukade använda för att tillrättavisa sina tre barn 3, 6 och 10 år gamla, skiver Aftonbladet.

Familjens 10-åriga dotter ringde polisen tidigare i år efter att pappan misshandlat mamman så allvarligt att hon blivit medvetslös inför barnen.

När polisen kom till familjens bostad i södra Stockholm berättade den 10-åriga flickan att barnen levt flera år under nästan konstant förtryck av fadern. Hon hade bland annat väckts en natt av att pappan gett henne en kraftig stöt med ett elchocksvapen. Anledningen till bestraffningen ska ha varit att flickan glömt att be innan hon gick till sängs.

– Jag blev rädd av stöten, det gjorde jätteont. Det kändes som att benet domnade av helt och hållet, har 10-åringen berättat.

Det har också framkommit att pappan vid ett annat tillfälle ska ha rakat av flickan håret om hon inte bar slöja samt tagit strypgrepp på flickan när hon en gång varit ute och träffat en killkompis.

Även de yngre barnen ska ha fått elchocker med vapnet och blivit misshandlade.

Under hela rättegången har 34-åringen nekat till anklagelserna. I stället säger han att barnens mamma uppmanat dem att anklaga honom för att hon ska få vårdnaden och hjälp från Socialtjänsten.

Han har också sagt att det kan ha varit barnen själva som lekt med elchocksvapnet och då råkat få stötar, samt att han ibland leker hårdhänt med barnen, men att barnen uppskattar det.

Södertälje tingsrätt finner dock barnens historia mycket trovärdig och väljer nu att döma mannen till två års fängelse för grov fridskränkning, misshandel och olaga hot och han ska totalt betala 183 600 kronor i skadestånd till sina tre barn och fru.

Pappans försvarare säger till Aftonbladet att de antagligen kommer överklaga domen, eftersom de anser att rätten enbart gått på barnens berättelse.

Kommentera (8)
Kopiera länk
Dela