Tisdag 11 Maj
Stockholm

Polisens nya spår efter 16-åriga biltjuven – kan avslöja var han är

Flera brott som inträffat i Stockholmsområdet kan vara kopplade till 16-åringen.
1 av 2
Flera brott som inträffat i Stockholmsområdet kan vara kopplade till 16-åringen. Foto: Polisen / TT
Bild på 16-åringen från förundersökningsprotokollet. Samt bild på den stulna Lexusen som pojken kört med under en vansinnesfärd i april.
2 av 2
Bild på 16-åringen från förundersökningsprotokollet. Samt bild på den stulna Lexusen som pojken kört med under en vansinnesfärd i april. Foto: Polisen

16-åringen stjäl fina biler och ger sig ut på vansinneskörningar i 200 kilometer i timmer. Nu har polisen nya spår.

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

En 16-årig pojke är just nu på rymmen från det ungdomshem han är placerad på. Killen är känd av polisen sedan tidigare eftersom hans grej är att stjäla lyxbilar och ge sig ut på vägarna i flera hundra kilometer i timmen.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 16-åringen, då trodde polisen att han stulit en bil i Forshaga, Värmland, och gett sig av mot Stockholm. Nu verkar polisens misstankar blivit bekräftade.

Enligt Aftonbladet har polisen i Stockholm fått rapporter om brott som liknar den typ av inbrott och stölder som 16-åringen brukar ligga bakom.

I Järfälla, Saltsjöbaden och Segeltorp har någon tagit sig in i hallen och stulit bilnycklarna för att sedan stjäla en fin bil som står parkerad utanför.

– Det är vad man kan skulle kalla för lyxbilar. Bilarna som stulits är värda en halv miljon kronor och uppåt och har försvunnit från olika delar av Stockholm. Det är hans tillvägagångssätt och vi misstänker att han med stor sannolikhet är inblandad i det här, säger Anders Jacobsson, vid polisen i Järfälla, till Aftonbladet.

Nu uppmanar polisen bilägare med dyrare bilar att gömma sina nycklar.

Är du orolig att någon ska stjäla din bil måste du läsa om det här knepet som biltjuvar använder sig av.

Kommentera (10)
Kopiera länk
Dela