Ett par sitter anhållna för vållande till annans död i Jönköpings län.
Ett par sitter anhållna för vållande till annans död i Jönköpings län. - Foto: Google Maps/TT

Två barn har hittats döda i hus – föräldrarna anhållna

Ett par i Jönköping län har anhållit efter att parets båda barn hittats döda i familjens hus. Polisen misstänker att brott ligger bakom.


Det var natten mellan lördag och söndag som ambulans larmades till ett hus i Jönköpings län. I huset hittades två små barn. Livräddande insatser inleddes på ett av barnen men dess liv gick ändå inte att rädda, det skriver Aftonbladet.

Det uppstod snabbt misstankar mot de båda föräldrarna då det på plats kunde ses tydligt att barnen inte avlidit samtidigt. Nu sitter de båda föräldrarna anhållna misstänkta för vållande till annans död.

Föräldrarna nekar enligt uppgifter till anklagelserna utan säger istället att barnen måste avlidit av okänd anledning medan hela familjen sov i samma säng.

Mammans advokat säger till Aftonbladet att hans klient vet hur hon ställer sig till anklagelserna, samt att hon mår mycket dåligt.

Huset är avspärrat för teknisk undersökning och uppges vara i mycket dåligt skick. Än är det oklart vad som orsakat de båda barnens död, det kommer kunna fastställas först efter den rättsmedicinska undersökningen.

Polisen är i nuläget förtegen om fallet.

– Det ska vara två små barn som har avlidit. Vi har två misstänkta som sitter anhållna misstänkta för vållande till annans död, det är möjligt att det omrubriceras, säger Fredrik Kliman, presstalesman på polisen till Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!