Lina hittade något väldigt obehagligt i kycklingsalladen.
1 av 4
Lina hittade något väldigt obehagligt i kycklingsalladen. - Foto: Privat
Lina Taha
2 av 4
Lina Taha - Foto: Privat
Det var i den här sortens kycklingsallad som hon plötsligt hittade något vasst.
3 av 4
Det var i den här sortens kycklingsallad som hon plötsligt hittade något vasst. - Foto: Privat
Det visade sig sedan vara en stor glasbit, och när hon letade hittade hon fler i burken.
4 av 4
Det visade sig sedan vara en stor glasbit, och när hon letade hittade hon fler i burken. - Foto: Privat

Lina gjorde hemsk upptäckt i kycklingröran: "Tänk om mina barn fått i sig det"

Lina Taha hade köpt en kyckling- och curryröra på Netto Österäng i Kristianstad. Men när hon kom hem gjorde hon en obehaglig upptäckt.


Lina Taha var på Netto Österäng i Kristianstad och handlade mat i tisdags förra veckan. Vid hyllan för erbjudanden såg hon en kyckling- och curryröra som hon tänkte skulle bli perfekt som en snabb lunch.

Väl hemma lagade hon och maken varsin lunch. Men när Lina sedan tog en tugga av kycklingröran kände hon att hon fick något hårt och vasst i munnen. Och när hon bet i det hörde hon tydligt ett krasande ljud.

– Jag fattade först ingenting och min man, som åt något annat, trodde att det var ett kycklingben, berättar hon för Nyheter24.

Bildkälla: Privat

Men när Lina plockade ut bitarna ur munnen syntes det tydligt att det inte var något kycklingben utan glasbitar.

– Jag tänkte om det varit något från min tallrik eller så, men det var det inte.

Lina hittade sedan flera små glasbitar i burken med kycklingröran. Hon valde då att kontakta företaget för att framföra sitt klagomål. Men där kände hon att personen hon pratade med inte riktigt tog det hela på allvar.

– Personen frågade inte om vilken butik det var och sa inget om att den ville ha något produktnummer eller så för att återkalla produkten. De erbjöd mig kompensation om jag fyllde i ett formulär på hemsidan, men nu har det gått över 24 timmar och jag har inte fått någon respons, säger hon.

När Nyheter24 når företaget Orkla Food Danmark som tillverkar produkten säger deras HRO informatör Elisabeth Voss att de är väldigt förvirrade över Linas fynd.

– Vi är väldigt förvånade över Linas fynd eftersom det inte finns något glas i våra tillverkningslokaler. Men vi tar hennes fynd väldigt seriöst och har bett henne skicka glaset till oss så vi kan utreda varifrån det kan tänkas komma. Det här är första gången vi har hört något sådant här, säger hon.

Lina bekräftar att företaget kontaktade henne två dagar efter hennes samtal och bad henne skicka glaset till dem för analys, för detta kommer hon få 150 kronor i ersättning.

Sedan incidenten med glasbiten har Lina haft ont i sin tand, men hon känner sig ändå glad över att det var hon och ingen annan som fick i sig glaset.

– Det var tur att det var jag som kunde känna bitarna som fick i mig det, men tänk om jag gett det till min dotter, avslutar hon.

Nyheter24 har tidigare skrivit om Tina som hittade något sjukt äckligt i sin sallad från det kända caféet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du hittat något obehagligt i din mat någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Skott mot bostad i Örgryte

1 timme sedan

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

2 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

igår 21:10
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.