Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna utsatt för våldtäktsförsök – mannen tog stryptag

- 31/07/2016, 08:38
I lägenheten där mannen greps hittade polisen en k-pist.

I lägenheten där mannen greps hittade polisen en k-pist.

TT

Den misstänkte gärningsmannen kunde senare under kvällen gripas av polisen.

Det var under lördagskvällen som en kvinna, 48, blev överfallen påväg hem från tunnelbanestationen Sandsborg söder om Stockholm. Mannen, som kom bakifrån, tog stryptag på henne. Kvinnan kunde slita sig loss och springa hem till sin bostad, enligt polisen.

Mannen kunde sedan gripas under natten då signalementet stämde överens med en annan man som polisen stött på i en utryckning tidigare samma kväll.

– Vi har en som är gripen, men mer än så kan vi inte gå in på, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

När polisen skulle gripa mannen blev han våldsam. En kvinna som befann sig på samma plats försökte också att ingripa. I lägenheten hittade polisen en k-pist.

Polisen grep både mannen och kvinnan och mannen är nu bland annat misstänkt för överfallet på kvinnan. Händelsen rubriceras som försök till våldtäkt.