Mannen har fastnat med huvudet i bänken
1 av 5
Den här utekvällen kunde inte ha slutat märkligare för Pontus. - Foto: Privat
Olyckshändelse
2 av 5
Pontus Bernhardsson, 20 år, från Perstorp berättar för Nyheter24 om den osannolika händelsen. - Foto: Privat
Deltagare från Paradise Hotel
3 av 5
Hur Pontus fastnade med huvudet såhär är ett fullständigt mysterium. - Foto: Privat
Dokusåpaprofil
4 av 5
Saga Scott känd från Paradise Hotel var också på plats av en slump. - Foto: Privat
Medmänniska
5 av 5
Trots krissituationen var alla vid gott mod, inklusive räddningspersonalen. - Foto: Privat

Pontus, 20, fastnade i en bänk – då dök Saga Scott upp

Att sitta fast med huvudet på det här viset brukar de flesta av oss bara få uppleva på sin höjd en gång i livet. Pontus utekväll klår allt.


Att få 15 minuter av fame är lättare än någonsin nu för tiden. Frågan är om det verkligen var så här Pontus Bernhardsson, 20, från Perstorp hade tänkt sig sin stund i rampljuset.

I fredags kväll var han ute på en krog i Klippan med ett gäng kompisar. Snart började han känna sig lite trött och gick ut för att ta en vilopaus på en bänk i närheten av krogen.


När han vaknade en stund senare satt hans huvud fast. I bänkens armstöd.

– Jag ringde min kompis och sa att jag satt fast och behövde hjälp. Men mina kompisar sa bara åt mig att lägga av och följa med på efterfest. Jag väntade i en halvtimme på att få hjälp men ingen kom, säger Pontus till Nyheter24 med ett skratt.

Tillslut kom ett sällskap från festen till bänken där Pontus fortfarande satt fast. Efter en hel del skratt insåg de att situationen var så allvarlig att brandkåren behövde tillkallas. Personen på larmcentralen skrattade gott åt berättelsen och när brandkåren väl kom fram till bänken fortsatte skrattfesten.


I samband med att brandkåren kom dit med blåljusen påslagna så samlades allt mer folk från den intilliggande krogen. Bland annat dök Saga Scott från Paradise Hotel upp till undsättning.

Hon var ute på krogen i Klippan med en killkompis, varpå hans kompis kom inspringande till sällskapet helt exalterad och sa att de måste komma ut och kolla på killen som fastnat med huvudet i en bänk.


– Jag kunde verkligen inte hålla mig för skratt och inte Pontus heller. Hur det gick till har jag ingen aning om, men man borde inte testa att klämma in ansiktet under ett armstöd i alla fall. Jag kan fortfarande inte fatta hur det kunde hända, säger Saga Scott till Nyheter24.

Pontus kan inte heller för sitt liv förstå hur hans huvud lyckades tryckas in under det smala armstödet, men uppskattade helt klart sällskapet från Saga Scott.


– Ja, hon var trevlig mot mig, det var mest skratt från alla. Jag hade ju humorn på topp medan brandmännen höll mitt huvud och tog bort brädorna på bänken för att få loss mig, säger Pontus.


Efter händelsen har Pontus blivit något av en ofrivillig lokalkändis, men han kan bjuda på det och skratta åt minnet.

– Dagen efter var det en tjej inne på Ica som sa till sin kompis "där där är ju han som satt fast i bänken" och folk har gjort memes av bilderna på mig som har spridits över hela Sverige, säger Pontus.

Återigen har vi fått det bekräftat: inte alla underhållningshjältar bär capes.

Någon annan som lyckades med en helt galen bedrift på fyllan, är den här snubben som vaknade upp mitt på ett högt glaskupoltak efter en blöt natt.

Här hittar du Saga Scotts blogg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du också klantat till det ordentligt någon gång?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Använde föreningens pengar till hyran – åtalas

Ölbryggeriet i konkurs på grund av dålig ekonomi

Det är tuffa tider för landets mindre ölbryggerier. Nu har ännu ett bolag försatts i konkurs på grund av bristande lönsamhet.

Allt om Dante Zia: Partner, längd och familj

Dante Zia är en svensk kock och programledare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Zia.

Två gripna – anklagas för spioneri för Ryssland

Två män har gripits i tyska Bayern, misstänkta för att ha spionerat för Ryssland och planerat bombdåd och mordbrand i Tyskland – bland annat mot en amerikansk militärbas. Syftet var enligt anklagelserna att undergräva Tysklands militära stöd till Ukraina.

Kan bygga upp Børsen – med hjälp av Paris

Danmark sörjer branden som fullständigt ödelagt en av Köpenhamns äldsta byggnader. Unika kulturvärden har gått upp i rök, men det finns hopp om återuppbyggnad av Børsen – med hjälp av Frankrike.

Minskad köttproduktion – stänger storslakteri

Den danska köttproducenten Danish Crown stänger ytterligare ett av sina slakterier. Beslutet att lägga ner anläggningen i Ringsted är en följd av en minskad grisproduktion i landet.