Fredag 17 Sep
Stockholm

Därför varnar polisen för pasta i brevlådan

Det här betyder det om du hittar makaroner i din brevlåda.
1 av 3
Det här betyder det om du hittar makaroner i din brevlåda. Foto: TT
Det rör sig om inbrottstjuvar som kollar på om någon är hemma.
2 av 3
Det rör sig om inbrottstjuvar som kollar på om någon är hemma. Foto: TT
Så nu varnar polisen för knepet.
3 av 3
Så nu varnar polisen för knepet. Foto: TT

Polisen har fått flera anmälningar om pasta i brevlådor de senaste dagarna, och här är anledningen till varför de varnar för det.

Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det är inte lätt att veta varför det en dag plötsligt ligger ett gäng makaroner i din brevlåda. Kanske är det grannens ungar som jävlas, eller så är det någon fiende som kommer för att hämnas.

Eller så är det inget av det. Polisen vet nämligen att det inte är det och går nu ut med en varning till den person som kanske råkat ut för, den till synes harmlösa, överraskningen.

Det rör sig enligt polisen om ett sätt för inbrottstjuvar att kolla om någon är hemma. De lägger då en okokt makaron, under locket på brevlådan så vet de att om den är borta så är någon hemma, det rapporterar TT via Metro.

Polisen har de senaste dagarna fått in flera tips från privatpersoner som upptäckt pasta i sina brevlådor, främst i Huddinge-området i Stockholm.

Det här är inte första gången som tjuvar försöker använda sig av kreativa knep för att kontrollera om någon är hemma, Nyheter24 har tidigare skrivit om vad du ska göra om du hittar ett mynt utanför din dörr.

Har du haft inbrott någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera (15)
Kopiera länk
Dela