Nu försvinner sommarvädret och ersätts med kyla och regnrusk.
1 av 2
Nu försvinner sommarvädret och ersätts med kyla och regnrusk. - Foto: TT
Men trots regn och blåst är det fortfarande stor risk för bränder.
2 av 2
Men trots regn och blåst är det fortfarande stor risk för bränder. - Foto: TT

Håll i hatten – nu drar höstkylan in över landet

Har du sparat dina semesterdagar till det härliga sensommarvädret? Då är det här dagens absolut tristaste nyheter.


Har du suttit och gnuggat händerna hånfullt inför dina trötta kollegor? Skrutit nöjt över att du fortfarande har din semester framför dig?

Trist läge. Det ser nämligen inte så ljust ut, bokstavligt talat.

Regn och kraftiga vindar väntas över Norden det närmaste dygnet, i samband med att ett lågtrycksområde har lagt sig som en blöt och blåsig filt över oss. Dessutom rasar temperaturen rejält ner till 15-17 grader över hela landet under de kommande dagarna.

Trots kylan och regnet varnar SMHI just nu för stor risk för skogs- och markbränder i framförallt östra Götaland och sydöstra delarna av Svealand. Det är också en klass 1-varning utfärdad för kuling på samtliga svenska farvatten.

Men för dig som redan har provat ut den perfekta sommarklänningen till skolstarten så finns det hopp. Sommaren gör comeback redan nästa vecka med sol och värme över hela landet, bortsett från enstaka typiska sommarskurar, skriver Expressen.

Ostadigt väder är ändå inte så dramatiskt här i Sverige som det kan vara i andra delar av världen. Här kan du se den häpnadsväckande filmen som visar hur en röd tornado sveper in över Kina.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Längtar du till hösten?
Tack för din röst!