Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anna, 49, gick på rave med sina söner: "Alla trodde jag bara skulle klaga"

- 23/08/2016, 21:33
Anna gick på rave med sina sönder.
1 av 2

Anna gick på rave med sina sönder.

Privat bild

Och dansade ända fram till fyra men sen fick det vara nog.
2 av 2

Och dansade ända fram till fyra men sen fick det vara nog.

Privat bild

Anna var sugen på att gå på rave med sina söner så hela familjen gick ut i skogen och dansade.

Anna Fallkvist, 49 år, hade en rolig helg. Under lördagen promenerade hon, hennes man och deras två söner ner till ett rave i Harplinge och dansade tillsammans med glada ungdomar, något som även Kvällsposten skrivit om.

Sönerna är vana ravebesökare sedan många år tillbaka men det var Annas första besök. Dels ville hon följa med för att engagera sig i vad hennes söner sysslar med, men även få en bättre bild av vad som händer på ett rave.

– Ett par veckor tidigare hade en sådan här dansfest blivit nedstängd av polisen och jag har funderat på vad det är som gör att alla reagerar så negativt och jag tillhör de som inte yttrar mig om något när jag inte sett det med egna ögon, berättar Anna för Nyheter24.

"Trodde vi skulle stänga ner allt"

Familjen kom till festen vid halv två och då trodde nog många att festen skulle stängas ner igen.

– I efterhand har jag hört att flera trodde vi skulle komma ner och klaga eller stänga ner allt eftersom vi är gamla. Men vi ställde oss bara där och dansade.

Bildkälla: Anna Fallkvist

Under samtalets gång kommer Anna flera gånger tillbaka till gemenskapen och den trevliga stämningen som hon kände på festen och som hennes söner länge bevittnat själva. Hon jämför med festivalerna i Sverige som haft stora problem med sexuella ofredanden.

– På en festival är man kanske inte bara där för musiken, men här lyssnar och dansar man till musiken.

– Jag såg flera tjejer som hade korta kjolar och en sådan där neongul topp på sig, men det var inget snack om tafsande här, alla var där för musiken.

"Som att gå på en fotbollsmatch"

Anna berättar att det hela har blivit en grej bara för att det var ett rave. Hon ville ju bara engagera sig i vad hennes söner gillar.

– Egentligen är det ju samma sak som att jag skulle gå på en fotbollsmatch och sedan gå till puben och ta en öl med mina söner, säger Anna.

Har rave fått en oförtjänt negativ klang?