Simon, 13, blev mobbad – då blev han lovebombad på Instagram av främlingar

- 09/09/2016, 19:10
Efter ett inlägg på Facebook spridits så hände något fantastiskt.
1 av 4

Efter ett inlägg på Facebook spridits så hände något fantastiskt.

Faksimil Instagram

En konversation mellan Simon och hans mamma.
2 av 4

En konversation mellan Simon och hans mamma.

Privat

Mammans inlägg på Facebook.
3 av 4

Mammans inlägg på Facebook.

Faksimil Facebook

4 av 4

Faksimil Instagram

Efter ett inlägg hans mamma skrev på Facebook vällde kärleken in från hundratals främmande personer.

Det hela började med att 13-åriga Simons mamma Linda publicerade ett inlägg på Facebook för ett par dagar sedan. I inlägget förklarade hon hur hennes son blivit mobbad i skolan. I början var det ett par stycken som hade delat inlägget och sedan gick de och la sig.

Morgonen därpå hade Simon gått från 100 följare på Instagram till 3 500 men det var inte allt. Inlägget hade delats ungefär 6 800 gånger och meddelanden hade vällt in i båda inkorgarna.

– Vi satt vid varsin mobil och läste alla meddelanden, till slut gick jag till datorn för att fortsätta svara eftersom folk fortsatte skriva, säger Linda till Nyheter24.

Folk ville äta lunch med Simon, komma och hälsa på honom i skolan, han blev utbjuden på bio och en kille ville till och med bjuda upp hela familjen till Stockholm för att gå på en fotbollsmatch.

– Det är helt fantastiskt. När jag följde med honom till skolan dagen därpå hälsade folk på honom i skolan. Det var även folk som skrev att de sett honom och hälsat. Det värmer verkligen.

Men Linda bestämde sig för att ta bort inlägget efter att skolan hörde av sig till henne. Flera personer hade hört av sig till skolan och frågat varför de inte gjort något åt saken. Anledning till varför de ville att inlägget skulle bli borttaget var för att det hela inte skulle eskalera till något större.

– Nu i efterhand är det många som har skrivit till mig att jag inte skulle ha tagit bort det. Jag skrev aldrig inlägget för att skolan skulle få skit.

Bland de personer som hört av sig till Simon är det bland annat en deltagare från årets Idol och flera kända Youtube-profiler som delat inlägget. Till och med personer i grannländerna Danmark och Norge har hört av sig. Grupper på Facebook har startats där man kan visa sitt stöd till Simon.

– Det känns jättebra. Simon går runt med ett leende på läpparna just nu. Han får nog ta ledigt från skolan för att hinna läsa igenom alla meddelanden. Vi har fått en sån fantastisk respons.

Från början trodde Linda bara att det hela skulle spridas i Jönköping men nu menar hon att det är så härligt att folk stöttar en 13-åring som inte mår bra.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Nu får det väl vara slut med mobbningen?