"Riktiga Karlar"-deltagaren Markus Hansson har ett kriminellt förflutet, avslöjar Nyheter24.
1 av 3
"Riktiga Karlar"-deltagaren Markus Hansson har ett kriminellt förflutet, avslöjar Nyheter24. - Foto: Polisen/TV4
Hansson har dömts för flera fall av misshandel sedan han var 16 år.
2 av 3
Hansson har dömts för flera fall av misshandel sedan han var 16 år. - Foto: Faksimil Tv4
Polisens bilder på Markus Hansson två dagar efter den misstänkta misshandeln 2009. 2012 dömdes Hansson för brottet.
3 av 3
Polisens bilder på Markus Hansson två dagar efter den misstänkta misshandeln 2009. 2012 dömdes Hansson för brottet. - Foto: Montage/Polisen

Misshandel och hot – här är "Riktiga karlar"-stjärnans kriminella förflutna

Nyheter24 avslöjar att "Riktiga Karlar"-deltagaren Markus Hansson har ett långt kriminellt förflutet.


Nyligen avslöjade Nyheter24 att Riktiga Karlar-deltagaren Erik Arnesén har publicerat rasistiska bilder och inlägg på Facebook.

Nu kan Nyheter24 avslöja deltagaren Markus Hansson, 35, är dömd för flera fall av misshandel och hot mot tjänsteman sedan han var 16 år. Senast 2012 avtjänade han straff för misshandel.

En utekväll som slutade i misshandel

Det var den 13 juni 2009 som en misshandlad man i tjugoårsåldern fördes till universitetssjukhuset i Lund. Mannen ska ha blött från huvudet och bedömdes ha en hjärnskakning. Då han var kraftigt berusad fick han stanna kvar på avdelningen för att nyktra till, men kunde lämna sjukhuset samma dag.

Enligt förhör ska mannen ha stött ihop med den då 28-åriga Markus Hansson efter en utekväll i Landskrona. Ett slagsmål bröt ut och mannen blev både slagen och sparkad i huvudet av Hansson. Enligt vittnen ledde slagen till att mannen blev medvetslös.


När två vakter som tillkallats till platsen skulle gripa Hansson blev han aggressiv och hotfull. Under tio minuter hotade han en av vakterna flera gånger, bland annat om att han skulle besöka vakten hemma, att vakten skulle få ångra sig hela livet och att han som har familj skulle passa sig.

Enligt Hansson själv berodde hoten på att vakten ska ha trampat honom i huvudet, men han nekar till anklagelserna om misshandel.

Markus Hansson dömdes i december 2012 till 6 månaders fängelse och 8 500 kronor i skadestånd till den misshandlade mannen.

16 år och dömd för grov misshandel

Men det är inte första gången Markus har dömts. Markus Hanssons kriminella bakgrund började 1997, då han 16 år gammal dömdes för bland annat grov misshandel. 1999 fick han ytterligare en dom om grov misshandel.

I februari 2007 dömdes han av Malmö tingsrätt för skadegörelse och hot mot tjänsteman. 2008 dömdes han för skadegörelse och olovlig körning.

Trots sitt förflutna bedömer kriminalvården att Markus Hansson inte behöver skyddstillsyn eftersom han varken lider av psykisk ohälsa eller missbruk.

"Han har lämnat det bakom sig"

TV4 har tidigare medgivit att de har brustit i sin research när de castade Erik Arnesén. De kände inte till det rasistiska material han delat på Facebook, och tar starkt avstånd.

Beträffande Markus Hansson ser det annorlunda ut.

– Jag kände till att Markus varit i klammeri med rättvisan. Men han har sonat sina brott och dom flesta av förseelserna ligger relativt långt bakåt i tiden. Även om en av domarna föll i närtid, skriver Carlsson i ett mejl till Nyheter24.

– I dom flesta fall bör alla få en andra chans tycker jag och i samband med researchen har han förklarat att detta är ett leverne han lämnat bakom sig. Han har förklarat att han idag är en annan person och lever ett helt annat liv. Jag har inte haft anledning att tvivla på det.

Markus Hansson bekräftar för Nyheter24 att han var ärlig med TV4 från början.

– Det är så jäkla länge sen, men jag berättade om det på castingen. Det är så många år sen och det är så långt ifrån mig som det bara går, berättar Hansson för Nyheter24.

"Jag är oskyldig"

För misshandeln 2009 dömdes Hansson bland annat till 6 månaders fängelse. Ett straff han menar att han inte skulle ha haft. Han berättar att han har länge haft en dispyt med den misshandlade mannen, men att han i det här fallet var oskyldig. Istället rör det sig om en helt annan gärningsman som flydde ifrån platsen, menar Hansson.

– Det som hände 2009 är jag totalt oskyldig till. Det fanns sex övervakningskameror från stället som jag ville att de skulle plocka fram, och bevisa min oskyldighet. Men det ville de inte.

Vill inte kommentera sitt förflutna

Markus Hansson vill inte tala om de tidigare fallen av grov misshandel han dömdes för 1997 och 1999. Enligt honom har de i själva verket inte hänt.

– Jag har blivit dömd för misshandel två gånger, 2008 och 2009. Det är ingenting jag är stolt över.

När han talar om Landskrona på 90-talet talar han hellre om att krossa fönsterrutor, palla äpplen och stjäla bullar. Ingenting grovt, men inte riktigt okej menar han.

Som deltagare i ett stort tv-program kommer du bli igenkänd. Hur ska människor känna sig trygga med din våldsamma bakgrund?

– Förflutet är förflutet, du måste ha chansen att gå vidare också. Det är passé för mig. Jag menar, jag har ett gott liv. Jag har familj och två barn.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den sjungande polisen som kallande invandrare för skräp och skäggbarn.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
TV4
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.