Person bakom film från skoltoalett pekas ut: "Inte särskilt omtyckt nu"

- 19/09/2016, 14:28

Polisen fortsätter att utreda vem som ligger bakom smygfilmen som misstänks komma från en svensk skoltoalett.

Som Nyheter24 kunde berätta i förra veckan låg en film från vad som verkade vara en svensk skoltoalett uppladdad på en porrsajt. Filmen, som visade både killar och tjejer som går på toaletten, tros vara tagen på en toalett på gymnasieskolan Thoren Business School i Gävle.

Enligt Mikael Hedström, presstalesperson på polisregion Mitt, ska en person som misstänks ligga bakom filmen ha pekats ut i sociala medier.

– Vi har i efterhand förstått att det finns mer uppgifter i det här ärendet. Det har diskuterats i sociala medier att det kanske även finns en person till det här, säger han till Nyheter24.

De brott som det kan handla om är kränkande fotografering och förtal. Polisen kommer nu att ta kontakt med skolan igen.

– Det ryktas att ungdomarna själva har listat ut vem det här är och att vederbörande inte är särskilt omtyckt nu. Men det som gör oss lite förbryllade är varför skolan inte hört av sig till polisen och meddelat vad man vet, säger Mikael Hedström.

Joacim Swedén, rektor på Thoren Business School, säger dock att han förlitar sig på att polisen ska lösa brottet.

– Jag har kontinuerlig kontakt med polisen, och det är ju deras sak att utreda det här. Jag förväntar mig att de hör av sig så fort de har någon misstanke eller att de rent av kan bevisa vem som gjort det.

Skolan har gått ut med att eleverna inte ska sprida rykten vidare om de hör någonting, berättar Joacim Swedén.

– Är det så att man hör någonting ska man komma till mig, säger han.

Thoren Business School GävleThoren Business School i Gävle. Bildkälla: Google Street View

Joacim Swedén berättar också att man på skolan har pratat mycket om vad som hänt. I början var vissa elever upprörda.

– Stämningen på skolan var naturligtivs bestört till en början. Men det jag känner i dag är att vi på något sätt har funnit en gemenskap i det och vi har ett väldigt bra samtal kring det. Jag tror att vi kommer stärkta ur det här.

Enligt en elev på skolan som Nyheter24 har varit i kontakt med är det inte uppenbart vem på skolan som ligger bakom smygfilmen.

– Jag själv har tagit ganska mycket avstånd från hela skvallergrejen, men jag antar att de flesta vill veta vem det handlar om, vilket resulterar i skvaller. Det är dock inget som märks av här på skolan, säger eleven.

Läs också om en 15-årig tjej som hade sex med minst 25 olika pojkar på en skoltoalett – och allt fångades på Snapchat-video.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Är du rädd för att bli smygfilmad?