I måndags hittades en människokropp i en brunn på en gård i Hörby.
1 av 2
I måndags hittades en människokropp i en brunn på en gård i Hörby. - Foto: TT
En man, som var anställd av gårdens ägare, skulle rensa brunnen när han såg ett revben och tejpade plastsäckar.
2 av 2
En man, som var anställd av gårdens ägare, skulle rensa brunnen när han såg ett revben och tejpade plastsäckar. - Foto: TT

Mördade Jacobs pappa vill få fast mördaren – lovar stor belöning

På måndagen meddelade polisen att den hittade kroppen i Hörby tillhör Jacob Tillman. Nu lovar hans pappa stor belöning till som har information avgörande för utredningen.


Måndagen den 22 augusti hittades en död kropp i en brunn utanför Hörby. Enligt grannar hade gården "luktat dött" men det var först när det kom nya ägare till gården som fyndet gjordes.

I dag bekräftade polisen att skelettdelarna tillhörde Jacob TIllman som försvann 1998. Han var då 24 år gammal när han försvann från Höganäs.

Nu utlyser Jacobs pappa en stor belöning till den person som kan ge ett tips som leder till att mördaren grips, skriver Aftonbladet.

– Den ligger på 300 000 kronor. Kan det vara till hjälp så kommer jag bara vara glad och lycklig över det, säger pappan till Aftonbladet.

Senast Jacob sågs vid liv var när han lämnade sitt barn hos sin mamma i Höganäs. Därefter försvann spåren efter 24-åringen.

Nu var det hans son som ringde till Jacobs pappa och berättade att fynden bekräftades vara Jacob.

Rättsmedicinalverket har identifierat kvarlevorna genom tandjämförelse.

– Det var mitt barnbarn som ringde och sa: "Nu har de hittat pappa". Det kändes tungt. Det kändes väldigt, väldigt tungt, säger Jacob Tillmans pappa.

Redan 1999 inleddes en förundersökning om mord. Nu återupptas utredningen som sker tillsammans med polisens Kalla Fall-grupp.

Jacobs pappa säger att han har förstått länge att Jacob är död, men han har alltid hoppats. Därför är han villig att betala en så stor summa pengar.

– Nästa steg i det här är att hitta mördaren. Och det är väl polisen lika intresserad av som jag. Jag vill ge en belöning till den som kan tala om vem som har mördat Jacob. Den ligger på 300 000 kronor. Kan det vara till hjälp så kommer jag bara vara glad och lycklig över det, berättar han för Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

3 timmar sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

3 timmar sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

igår 21:32
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.