Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Succén fortsätter – nu startar podden med allt spännande från tjejgruppen

- 28/09/2016, 14:49 -

Nästan 60 000 tjejer är med i gruppen. Ny projektet är en podcast med de hetast ämnena från Honey & the bees.

Tjejgruppen Honey & the bees har samlat tjejer från hela Sverige. Nästan 60 000 har gått med i gruppen – som bara är för kvinnor.

Men snart kommer alla som vill kunna ta del av vad som sker i gruppen. I samarbete med radioplay.se har gruppens skapare Lina Taha och tjejerna Florentina och Aya startat podden med samma namn som den stora Facebookgruppen.

– Både tjejer och killar kan lyssna, så vissa saker som diskuteras i gruppen kan komma ut mer. Vi har en sorts tjejsnack, men det blir offentligt, berättar Lina för Nyheter24.

En av huvudreglerna i gruppen är att allt som skrivs i gruppen ska stanna där, därför är de noga med att kontrollera att de aldrig hänger ut någon. Om de diskuterar ett inlägg i gruppen brukar de fråga den som skrivit det innan.

Varje vecka är Lina programledare, Florentina och Aya är sidekicks och en gäst från Facebookgruppen deltar. Nästa veckas gäst är ännu hemlig, men Nyheter24 kan avslöja att det är en känd livare från Malmö.

Ämnena kommer att vara handplockade från gruppen – men tjejerna som är med i den kommer också kunna ge förslag. Gästerna kommer att vara personer som har något att tillför till veckans diskussioner. Det kommer vara både allvarliga och roliga diskussioner.

– Om vi till exempel pratar om ett ämne som misshandel kommer vi ha med någon som gått igenom det, så inte vi som kanske inte gjort det sitter och pratar om det, säger Lina.

Hon tror att podden kan bli ett bra sätt för killar, som är nyfikna på gruppen, att få ta del av den. De spelar in på söndagar och sedan släpps avsnittet på radioplay.se på onsdagar.

Läs mer om gruppen Honeys & the bees här. Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

Är du med i gruppen Honey & the bees?