Skottlossning har rapporterats i Årby utanför Eskilstuna.
1 av 3
Skottlossning har rapporterats i Årby utanför Eskilstuna. - Foto: Google Maps / TT
Polisen har ingen misstänkt.
2 av 3
Polisen har ingen misstänkt. - Foto: VILHELM STOKSTAD / Vilhelm Stokstad/TT
Mannen kämpar för sitt liv på sjukhus.
3 av 3
Mannen kämpar för sitt liv på sjukhus. - Foto: Google Maps

Man skjuten i huvudet utanför lägenhet – kämpar för livet

Polisen har i nuläget ingen misstänkt för skottlossningen som rubriceras som försök till mord.


Klockan 22.27 under torsdagskvällen fick polisen in ett larm om en händelse i Årby, Eskilstina. En man i 30-årsåldern hade blivit skjuten i huvudet och fördes snabbt till Mälarsjukhuset med svåra skador.


– Han har träffats av skott, i alla fall i huvudet. Exakta skador vet jag inte, man har hört flera skott, men det är bekräftat att han träffats i huvudet, säger Roland Lindkvist, vakthavande befäl hos polisen till P4 Sörmland.

Polisen säger att mannen sköts när han var utanför en lägenhetsport – och att han är känd sedan tidigare av polisen. I nuläget finns ingen misstänkt förs skjutningen, skriver Eskilstuna-Kuriren.

På platsen hittades bland annat hylsor, men polisen vill inte säga hur många. Ett vittne som pratat med Eskilstuna-Kuriren såg två personer som åkte på moped och sedan avlossade flera skott.

Brottsrubriceringen är just nu försök till mord.

Den senaste tiden har det varit en allvarlig skottlossning i Stockholm – men också i Gävle där polisens ingripande filmades.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här tvingas Maria Forsblom lämna "Nyhetsmorgon"-studion – mitt i direktsändning

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

År 2045 ska Sverige kunna producera dubbelt så mycket el som i dag, eller 300 TWh. Bland annat med kraftigt utbyggd kärnkraft. Det framgår av regeringens energiproposition, som också innehåller etappmål på vägen dit.

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

1 timme sedan
Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.

Mer fokus på tidiga insatser i adhd-vården

1 timme sedan
Det behöver bli mer fokus på tidiga insatser och individanpassad diagnostisk, i stället för snabbutredningar utan insatser som följer upp, konstaterar Socialstyrelsen i sina nya uppdaterade nationella riktlinjer för vård och stöd till personer med adhd och autism.

Jämnårig pojke misstänks för mordet på Maja, 17

1 timme sedan
En pojke har anhållits misstänkt för mordet på Maja, 17, uppger P4 Sjuhärad.