Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Meteorologen: "Kan komma upp till tre decimeter snö i veckan"

- 30/10/2016, 15:15 -
Nu blir det kallt i hela landet.
1 av 3

Nu blir det kallt i hela landet.

TT

Enligt meteorologerna blir det ett dramatiskt väderskifte i veckan.
2 av 3

Enligt meteorologerna blir det ett dramatiskt väderskifte i veckan.

TT

Med minusgrader i hela landet.
3 av 3

Med minusgrader i hela landet.

TT

Efter en ganska mild höst kommer nu vintern på riktigt, och det blir riktigt kallt i hela landet. Och en hel del snö

För dem som gillar kallt väder kommer goda nyheter, för oss andra som helst bara vill gå i ide är det dock inte speciellt trevligt.

Under veckan beräknar SMHI att det kommer komma in ett djupt lågtryck över hela landet. Det kommer bli ett dramatiskt skifte i väder enligt Martin Hedberg på Vädercentralen, skriver Aftonbladet.

Det kan bland annat komma en hel del snö. Upp till tre decimeter enligt SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

– Det är framförallt i Dalarnas, Värmlands och Gävleborgs län där det kan komma riktigt stora snömängder. Där kan det bli att man går från barmark till två–tre decimeter på tolv timmar, säger han till SVT.

Snön kommer också ligga kvar rätt länge eftersom det kalla vädret håller i sig efter tisdagen. Och Nils Homlqvist uppmanar folk att ha koll på vädret i sin egen del av landet för att veta om man kommer drabbas av snön.

– Winter is coming, säger Nils Holmqvist.

På Upplandskusten blir det kallt och blåsigt. När lågtrycket med mycket nederbörd drar vidare kommer det bli kallt i hela landet, skriver Aftonbladet.

Temperaturerna kommer krypa under nollstrecket även i Svealand och Götaland i mitten av veckan. Och för dem som tänkt åka bil kan det bli besvärligt redan på tisdagen. Dels på grund av nederbörden men även den efterföljande kylan.

Men det är inte bara dåligt för trots kylan kommer det bli rätt fint väder med sol i slutet av veckan, skriver Aftonbladet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om 11 bilder som visar varför du borde älska snö och vinter, även om det känns svårt när man fryser.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Gillar du kallt väder?