Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bobbo, 5, läxar upp Donald Trump: "Snälla gör världen bättre"

- 10/11/2016, 19:52 -

Det säger en hel del om hur världen ser ut i dag, när USA:s nyvalda president blir brutalt outsmartad av en femåring från Kilafors.

Nyheter24 har tidigare skrivit om lilla Bobbo, 5 år, som redan under sin första dag i skolan fick uppleva rasism och hot om att bli slagen på grund av sin hudfärg.

Under gårdagen tog Donald Trump oväntat hem segern i presidentvalet i USA. Att hans framtida roll som president innebär en ökad utsatthet för hbtqia-personer är redan konstaterat, vilket du kan läsa om här.

Då kände Bobbo att hon behövde säga några väl valda ord till en av världens mäktigaste män, som dessutom är ökänd för sin sexism och främlingsfientliga åsikter.

Bobbo, 5 år.

I skolan tittar barnen på nyheter och diskuterar dem, då är det inte så konstigt att det blir följdfrågor när hon kommer hem.

– Vår familj är ju väldigt brokig, då vi har hela färgskalan på oss i familjen. Vi har även ett barn i familjen som är transsexuell, säger Bobbos mamma Ullis Bydén till Nyheter24.

Hon tycker att det är viktigt att prata med barn om saker de undrar över och vad som händer i omvärlden. Att förklara på ett enkelt sätt som passar för deras ålder.

– Vår son har vetat sedan han var tre år att han är född i fel kropp, han är nu 14 år nu. Bobbo är alltså född in i det hela och tycker inte att det är konstigt alls. Hennes önskan är bara att alla ska få leva i harmoni, säger Ullis.

Bobbos familj. Bildkälla: Elin Gartland

Efter att hon la upp filmklippet med Bobbos vädjan på sin Facebooksida så har flera utomstående ifrågasatt att Bobbo är så ung och pratar om så stora ämnen. De tror att Ullis själv har lagt orden i munnen på sin dotter för att få uppmärksamhet.

Men den här typen av tankar och reflektioner har Bobbo haft ända sedan hon var tre år och funderade kring sitt syskons transsexualitet, vilket Ullis har skrivit om tidigare på sin blogg. För Bobbo är det inga konstigheter alls, menar Ullis Bydén.

Här kan du läsa Ullis uppmärksammade debattinlägg om Bobbos första traumatiska skoldag. Missa inte heller intervjun där hon berättar om reaktionerna efter debatten.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler aktuella nyheter.