Artisten och programledaren Kakan Hermansson har hamnat i blåsväder senaste dygnet i samband med hennes reklamsamarbete med biltillverkaren Audi.
1 av 2
Artisten och programledaren Kakan Hermansson har hamnat i blåsväder senaste dygnet i samband med hennes reklamsamarbete med biltillverkaren Audi. - Foto: TT BILD
Radikalfeministiska Kakan Hermansson har tidigare kritiserats för hennes ifrågasättande uttalanden om den svenska poliskåren.
2 av 2
Radikalfeministiska Kakan Hermansson har tidigare kritiserats för hennes ifrågasättande uttalanden om den svenska poliskåren. - Foto: TT BILD

Poliser stoppar Audis samarbete med Kakan Hermansson

Audi försvarade till en början sitt val att anlita Kakan Hermansson. Nu pudlar företaget och avbryter samarbetet.


Karin "Kakan" Hermansson, 35 år, är en känd DJ, konstnär, komiker och programledare.

Hon är också känd för att skapa starka reaktioner. Dels i samband med sin medverkan i det populära SVT-programmet På Spåret och nu senast som en del av juryn i TV4:s kommande familjeunderhållning Talang.


Kritiken som riktas mot Kakan Hermansson gäller hennes kontroversiella tweets för flera år sedan, när hon bland annat skrev ACAB (all cops are bastards) och att poliser skulle sluta gnälla över polismorden i Malexander 1999.





Uttalanden som hon senare gick ut offentligt och bad om ursäkt för.


Hennes tweets har debatterats flitigt på Nyheter24 Debatt vid flera tillfällen, med både ifrågasättanden och uppbackningar.

Nu har hon hamnat i skottgluggen igen, i samband med att Audi Sverige under gårdagen gick ut på Facebook med sin nya kampanj, i samarbete med bland annat Kakan Hermansson som designer.


Biltillverkarens Facebookinlägg fick snabbt tusentals reaktioner, de allra flesta väldigt upprörda.

I grupper på Facebook för poliser och polissympatisörer kokade hatet under gårdagskvällen mot den radikalfeministiska artisten, där man uppmanade till bojkott av företaget.


Till en början backade Audi samarbetet med Kakan och menade att de var medvetna om att hon har gjort problematiska offentliga uttalanden tidigare, men att hon också har gått ut med en offentlig ursäkt tidigare.

Trots förklaringen fortsatte hatet att välla in.


Senare under gårdagskvällen valde Audi att pudla sitt tidigare uttalande och avbryta samarbetet med Kakan Hermansson.


Samtliga Facebook- och Instagraminlägg kopplade till samarbetet har nu tagits bort helt från Audi Sveriges sida.

"Vi har valt att avsluta reklamtävlingen då den inte längre fyller sitt syfte. Vi beklagar att personer tagit illa vid sig" skriver Irene Bernald, pressansvarig för Audi Sverige i ett uttalande till Nyheter24.

Även representanter för ansvarig reklambyrå och Kakan Hermansson har sökts för kommentar.

Här kan du läsa Nyheter24:s reporter Amanda Leanders debattinlägg om Audis val att avbryta kampanjen med Kakan Hermansson.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var det rätt gjort av Audi att avbryta samarbetet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.

Ryskt militärplan i krasch utanför Krim

Ett ryskt militärplan har kraschat ned i vattnet utanför ockuperade Krim, meddelar den av Ryssland tillsatte guvernören i Sevastopol, Michail Razvozjajev.