Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flera ungdomar i storbråk på gymnasieskola – en person till sjukhus

- 18/11/2016, 14:06 -
1 av 2

TT/Google Maps

2 av 2

Google Maps

Ett stort bråk uppges ha brutit ut på en skola i Malmö.

Ett stort bråk mellan 10-15 skolungdomar på Värnhemsskolan i Malmö under fredagen. Minst en person ska ha förts till sjukhus och en lärare uppges ha blivit slagen, uppger SVT Nyheter.

– Vi vet att det har varit ett större slagsmål med flera ungdomar inblandade. En person har förts till sjukhus med ambulans, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral, till SVT.

Enligt Modin kan det röra sig om flera slagsmål som har brutit ut inne på skolan. Polisen kan heller inte utesluta att det finns fler personer kan ha skadats lindrigt i slagsmålet.

Ett större område är avspärrat utanför entrén.

– Det finns en klar misstanke om att det kunde komma fler ordningsstörningar. För att få kontroll över situationen och lugna ned platsen har området spärrats av, säger Jimmy Modin.

"Blod i ansiktet"

Polisen befinner sig på platsen för att samla in vittnesuppgifter och utreda vad det är som har inträffat.

Enligt skolans rektor Johan Ahlström var det två grupperingar som rök ihop.

– Två grupperingar har rykt ihop och vi tog därför beslut om att stänga skolan. Vi är oroliga för elevernas säkerhet. En av våra elever har blivit skadad och förts till sjukhus, säger Johan Ahlström.

– Det började med att några killar gick på en tjej. Sedan gick ett par andra killar till angrepp mot dem, berättar en elev för SVT.

– Jag såg en kille med blod i ansiktet, berättar eleven Hasn Abogarah.

En tredje elev ska ha sett elever springa upp mot skolans femte våning.

Elever skickades hem

Vid 13.15-tiden stängdes skolan och deras 1 500 elever skickades hem, uppger rektorn Ahlström.

Enligt skolans huvudrektor Barbro Willners kan det röra sig om hot.

– Jag har fått uppgifter om att det har kommit ett hot mot skolans elever. Polisen har rått oss att avsluta dagen och skicka hem eleverna, säger Willners, som är sjukfrånvarande, till SVT.

Polisen har ännu inte bekräftat om det har riktats hot mot eleverna.

Mycket bråk på skolan

Medier har tidigare rapporterat om att det har varit flera bråk på Värnhemsskolan. Efter misstankar om knarkhandel fattade skolledningen beslutet att sätta in väktare.

– Det är inte första gången det här händer. Jag vill egentligen inte gå här, men det finns inte plats på någon annan gymnasieskola, säger eleven Mohammed Omar, till SVT.