Hanna fick ett sms av sin pappa efter att han hade lyssnat på radion.
1 av 3
Hanna fick ett sms av sin pappa efter att han hade lyssnat på radion. - Foto: Privat
Hanna.
2 av 3
Hanna. - Foto: Privat
Så här såg det ut när hennes pappa smsade henne.
3 av 3
Så här såg det ut när hennes pappa smsade henne. - Foto: Privat

De pratade om dickpics på radion – då fick Hanna, 17, ett sms av sin pappa

Hanna fick ett sms från sin pappa efter att han hade hört några tjejer prata om problemet med dickpics på Snapchat på radion.


Hanna, 17, satt hemma hos en kompis när hon fick ett oväntat sms från sin pappa. Han hade nämligen hört några tjejer som blev intervjuade om "dickpics" på radion.

Han bestämde sig då för att fråga sin dotter Hanna om det verkligen var ett så stort problem.

"Lyssnade på radion just ju. De diskuterar dickpics på Snapchat som ett "stort problem". Är det sant?" skrev hennes pappa i meddelandet.

– Det kom från ingenstans. Jag skrattade när jag fick det men tycker ändå det var roligt att han undrade och ville ha min åsikt. Men jag tänkte även "ska han ta upp det här med mig nu?" eftersom jag satt lite olämpligt till, säger Hanna till Nyheter24.


Hanna berättar att hon själv anser att dickpics är ett problem då hon som många andra har fått oönskade bilder på Snapchat.

Hon svarade på meddelandet från sin pappa och senare hade de en diskussion om ämnet. Hanna publicerade sedan bilder av konversationen i en stor tjejgrupp på Facebook.

– Det var flera andra som kommenterade att föräldrar hade frågat sina barn samma sak. Många tyckte även att det var fint av min pappa att fråga och hyllade honom. Vi har en väldigt bra relation, vi pratar om allt och ibland kommer det upp sådana här tjejiga frågor.

Hannas pappa förklarade sedan för henne att möjligheten att skicka bilder som man kan göra idag inte fanns när han var ung och att han gärna vill veta hur hans dotter ser på allt och upplever det.

– Jag tycker fler borde prata om det eftersom en del tycker att det är ett problem. Vissa tycker det är roligt och hånar de som skickar bilderna men många tycker att det är ett problem. Det borde pratas mer om detta, fler föräldrar kanske ser detta och frågar sina barn.

Nyheter24 har även skrivit om Samantha som fick en oönskad dickpic.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fått en oönskad dickpic?
Tack för din röst!