Det hela började som ett initiativ för att samla in pengar till Musikhjälpen.
1 av 4
Det hela började som ett initiativ för att samla in pengar till Musikhjälpen. - Foto: TT/Tradera/Privat
Cicci och Elin bestämde sig för att auktionera ut en dubbeldejt med sig själva.
2 av 4
Cicci och Elin bestämde sig för att auktionera ut en dubbeldejt med sig själva. - Foto: Tradera/Privat
Här är deras beskrivning på Tradera.
3 av 4
Här är deras beskrivning på Tradera. - Foto: Faksimil Tradera
Den eller de som vinner kommer få gå på en betald biljarddejt i Stockholm.
4 av 4
Den eller de som vinner kommer få gå på en betald biljarddejt i Stockholm. - Foto: TT

Elin och Cicci känner knappt varandra – nu auktionerar de ut en dubbeldejt

Elin och Cicci ville hjälpa till att samla in pengar till årets upplaga av Musikhjälpen, genom att auktionera ut en biljarddejt med sig själva.


Elin Lawergren, 24, och Cicci Nordius, 30, har varit vänner via Twitter ett tag och har träffats någon gång via gemensamma kompisar. Men snart kommer de få lära känna varandra ännu bättre. De auktionerar nämligen ut en dubbeldejt – med sig själva.

Idén kom till när de båda kände att de ville göra något för att hjälpa till att samla in pengar till årets Musikhjälpen. Cicci hade tänkt att hon ville göra något redan för flera månader sedan.

När hon sedan såg att det fanns flera personer som auktionerade ut dejter med sig själva bestämde hon sig för att det var en bra idé. Hon frågade också Elin om hon ville vara med, vilket hon ville.

Vännerna funderade då på vad den bästa platsen för en sådan dejt skulle kunna vara.

– Vi kände att en riktig middagsdejt skulle kunna bli rätt stelt. Så först tänkte vi bowling, men sedan sa en av våra kompisar, som är instruktör på biljardhallen JoLo & Co, att vi kunde få tiden sponsrad om vi körde biljard. Så då blev det det, och vi är båda riktigt dåliga på det, så det blir nog kul, berättar Cicci för Nyheter24.

Bildkälla: Tradera/Privat

De lade upp sin auktion på Tradera och fick snabbt in flera bud. I dagsläget har de fått in 81 bud och det högsta ligger på 3 001 kronor. Enligt Cicci så vet de inte vilka de är som bjuder. Några på deras Twitter har sagt att de bjudit, men de flesta är främlingar.

Cicci säger att hon inte är orolig över dejten utan att det verkligt viktiga för henne är att Musikhjälpen får in pengar.

– Det värsta som kan hända är att vi får spela biljard med några vi inte klickar med, och i bästa fall är det några vi gillar som vi vill träffa igen. Men oavsett vilket det blir får Musikhjälpen i alla fall in pengar, säger hon.

Här är Elin och Ciccis Tradera-annons, så känner du att det här låter som något för dig är det bara att bjuda över 3 001 kronor.

Bildkälla: Faksimil Tradera

Nyheter24 har tidigare skrivit om hur Musikhjälpen 2016 kommer bli.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du skänka pengar till Musikhjälpen i år?
Tack för din röst!