Snöovädret har tagit sitt grepp om hela Sverige.
1 av 3
Snöovädret har tagit sitt grepp om hela Sverige. - Foto: TT
Kaos uppe i norr med minus 30 grader. Genrebild.
2 av 3
Kaos uppe i norr med minus 30 grader. Genrebild. - Foto: TT
Stockholmarna och boende i södra Sverige uppmanas att lämna bilen hemma.
3 av 3
Stockholmarna och boende i södra Sverige uppmanas att lämna bilen hemma. - Foto: TT

Snö och kyla i hela landet – nu går SMHI ut med en varning

Snöovädret har ställt till det för människor i hela Sverige där många uppmanas lämna bilen hemma.


I natt har bland annat Stockholm drabbats av ett kraftigt snöfall. Det har i sin tur lett till att Trafikverket har gått ut med en varning och uppmanar stockholmare att inte ta bilen.

TT

Det har förutom konstant snöfall under natten också fört med sig blåst som ger risk för kraftig drivbildning på morgonen och risk för stor halka i just Stockholmsområdet. På vägbanorna på väg in mot Stockholm står just nu flera övergivna bilar vilket försvårat plogningen. Inga vägar har dock stängts av.

– Det har inte kommit i gång så mycket trafik ännu. Man håller på och snöröjer en del växlar i vår järnvägsanläggning och jag vet att man är ute och arbetar med att ploga, säger Eva Nordén på Trafikverkets presstalesperson på morgonen, till Expressen.

Det är inte bara huvudstaden som drabbats av ett extremt snöoväder. Södra Sverige vaknade i morse upp till blåsigt snöoväder och uppmanas också att välja bort bilen. I norr väntas temperaturerna att sjunka ner till minus 30 grader, enligt Dagens Nyheter.

Det är inte bara på svenska bilvägarna som snöovädret orsakat problem. Det kan ställa till det för resenärer som ska ut och flyga. Alla resenärer som ska flyga från Arlanda uppmanas vara ute i god tid då det främst är svårt att ta sig till flygplatsen.

Under onsdagen finns en klass 2-varning från SMHI för Öland och Gotland. Där väntas lågtrycket ge risk för stormbyar. När slutar det att snöa då? Under onsdagen väntas snöfallet att mattas av men själva snön förväntas ligga kvar då det kommer bli flera minusgrader i hela Sverige långt ner i södra Götaland.

Läs också om vilken temperatur som är den kallaste i Sverige någonsin – eller var köldrekordet är minus 71 grader.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du snö?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Inget brott bakom död i Torsby

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.