Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

FRA-lagen skjuts upp

- 04/04/2009, 07:41 -

Den hårt kritiserade lagen försenas med två månader.

FRA-lagen, som ger Försvarets radioanstallt (FRA) rätt att signalspana i telefonnät och datatrafiken inom Sverige, skulle börja gälla 1 oktober i år men fördröjs nu två månader, till december. Det rapporterar SVT.

Beslutet togs på initiativ av de borgerliga partierna i riksdagens försvarutskott i går. Alliansen menar, enligt SVT, att riksdagen behöver få mer tid att jobba med lagen och därför inte kan börja gälla innan 1 december. Socialdemokraterna i utskottet krävde å sin sida att lagen helt skrivs om eller utreds på nytt.

Turerna kring och kritiken mot FRA-lagen har varit många och har lagen kompletterats med olika former av integritetsskydd, men kritiken är ändå ständigt närvarande, från vänster till höger.

– Det visar väl det vi har sagt hela tiden, att man har problem med frågan, säger Anders Karlsson (s), ordförande i försvarsutskottet till SVT.

Skrivet av: