Kvinnan fick rengöringsmedel i sitt kaffe.
1 av 3
Kvinnan fick rengöringsmedel i sitt kaffe. - Foto: Pixabay/TT (Montage)
Och det hade kunnat gå riktigt illa.
2 av 3
Och det hade kunnat gå riktigt illa. - Foto: Pixabay
Händelsen är polisanmäld.
3 av 3
Händelsen är polisanmäld. - Foto: Ap

Kvinna beställde kaffe på svensk McDonald's – fick frätande vätska

När kvinnan drack en klunk av kaffet kände hon att det brände till kraftigt i halsen. Det hela slutade med en rusch till sjukhuset.


En kvinna åkte med sin familj till McDonald's i Ängelholm efter fotbollsträningen. När barnen fått sin mat beställde kvinnan en kaffe latte. Men någonting var fel. Väldigt fel.

Pixabay

– Jag fick andnöd och kände direkt att det frätte i munnen, jag blev jätterädd, säger kvinnan till Sydsvenskan.

Det visade sig att hon hade serverats kaffe från en avstängd kaffemaskin – och fått i sig starkt frätande rengöringsmedel. Kvinnan åkte direkt till sjukhus och där fick hon stanna i över fyra timmar för att kolla hennes värden.

Rengöringsmedlet har identifierats som Thermoblue. Det kan orsaka allvarliga skador på hud och ögon. Som tur i oturen var rengöringsmedlet utspätt med både vatten och mjölk – så det hade kunnat sluta mycket värre.

Händelsen är nu polisanmäld som vållande till kroppsskada och kvinnan berättar för Sydsvenskan att hon är fortsatt skärrad. Hon kräver nu att McDonald's betalar för hennes läkarbesök och vill att restaurangen ändrar på sina rutiner.

TT

Restaurangen ser allvarligt på händelsen.

– Det här är en jätteallvarlig händelse som absolut inte får hända och vi har starka och noggranna rutiner för hanteringen. Jag ska sätta mig nu med berörda personer för att ta reda på vad det är som har blivit fel. Jag har också pratat med gästen, säger Christina Richter som är franchisetagare till restaurangen i Ängelholm, till Sydsvenskan.

Kvinnan ska enligt restaurangchefen få ersättning.

Läs också om en anställd på McDonald's som smygfilmade gäster på toaletten – eller läs om 13-åriga Adrian som nästan dog efter Donkens misstag.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är du rädd för att bli serverad rengöringsmedel?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Polisen rapporterar om fylleri / lob, Åre

"Centrala Åre, ung man omhändertagen av polis", skriver polisen på sin hemsida.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

1 timme sedan
Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.