Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kvinna beställde kaffe på svensk McDonald's – fick frätande vätska

- 07/02/2017, 07:48 -
Kvinnan fick rengöringsmedel i sitt kaffe.
1 av 3

Kvinnan fick rengöringsmedel i sitt kaffe.

Pixabay/TT (Montage)

Och det hade kunnat gå riktigt illa.
2 av 3

Och det hade kunnat gå riktigt illa.

Pixabay

Händelsen är polisanmäld.
3 av 3

Händelsen är polisanmäld.

Ap

När kvinnan drack en klunk av kaffet kände hon att det brände till kraftigt i halsen. Det hela slutade med en rusch till sjukhuset.

En kvinna åkte med sin familj till McDonald's i Ängelholm efter fotbollsträningen. När barnen fått sin mat beställde kvinnan en kaffe latte. Men någonting var fel. Väldigt fel.

Pixabay

– Jag fick andnöd och kände direkt att det frätte i munnen, jag blev jätterädd, säger kvinnan till Sydsvenskan.

Det visade sig att hon hade serverats kaffe från en avstängd kaffemaskin – och fått i sig starkt frätande rengöringsmedel. Kvinnan åkte direkt till sjukhus och där fick hon stanna i över fyra timmar för att kolla hennes värden.

Rengöringsmedlet har identifierats som Thermoblue. Det kan orsaka allvarliga skador på hud och ögon. Som tur i oturen var rengöringsmedlet utspätt med både vatten och mjölk – så det hade kunnat sluta mycket värre.

Händelsen är nu polisanmäld som vållande till kroppsskada och kvinnan berättar för Sydsvenskan att hon är fortsatt skärrad. Hon kräver nu att McDonald's betalar för hennes läkarbesök och vill att restaurangen ändrar på sina rutiner.

TT

Restaurangen ser allvarligt på händelsen.

– Det här är en jätteallvarlig händelse som absolut inte får hända och vi har starka och noggranna rutiner för hanteringen. Jag ska sätta mig nu med berörda personer för att ta reda på vad det är som har blivit fel. Jag har också pratat med gästen, säger Christina Richter som är franchisetagare till restaurangen i Ängelholm, till Sydsvenskan.

Kvinnan ska enligt restaurangchefen få ersättning.

Läs också om en anställd på McDonald's som smygfilmade gäster på toaletten – eller läs om 13-åriga Adrian som nästan dog efter Donkens misstag.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Är du rädd för att bli serverad rengöringsmedel?