Onsdag 16 Jun
Stockholm

Svensk 13-åring var spårlöst försvunnen i två år – nu har hon hittats i Tyskland

En flicka försvann från Stockholm som 13-åring.
1 av 3
En flicka försvann från Stockholm som 13-åring. Foto: TT/Google Maps
Hon har nu hittats i Tyskland.
2 av 3
Hon har nu hittats i Tyskland. Foto: Google Maps
Flickan kom tillbaka till Sverige 16 januari.
3 av 3
Flickan kom tillbaka till Sverige 16 januari. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Den 13-åriga flickan gick från sitt hem i Stockholm i mars 2015. Därefter försvann spåren efter henne. Nu har hon hittats.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var den 12 mars 2015 som en 13-årig flicka försvann spårlöst från Stockholm. Nu har hon hittats i Tyskland, uppger Aftonbladet.

– Man undrade om hon var vid liv, världen är stor. Vi har engagerat oss mycket i det här fallet, säger Anders Hägglund, inspektör vid roteln för grova brott vid polisen i Stockholm, till Aftonbladet.

Den 13-åriga flickan ska ha varit placerad på ett boende enligt LVU, lagen om vård av unga, i Gamla Stan i Stockholm. Det var där hon för två år sedan lade sina nycklar på ett bord, gick ut genom dörren och försvann.

Polis, Missing People och tv-programmet Efterlyst uppmärksammade fallet, men hon kunde inte hittas.

Flickan beskrivs som väldigt intelligent, men tillbakadragen. Hon ska under några år ha haft privata problem och därför blivit familjehemsplacerad.

Hittades på en fest

I januari i år kom ett nytt tips in till polisen, från en privatperson i Tyskland, som ska ha sett den försvunna flickan på en fest. Tipsaren visade en bild på flickan, och berättade att hon ville tillbaka till Sverige. Något som polisen tog väldigt allvarligt.

Polisen lyckades matcha bilderna på flickan med bilder på när hon åkte till Tyskland. Flickan omhändertogs av tyska myndigheter som inledde ett samarbete med den svenska polisen.

Glada för tipset

Den 26 januari i år landade flickan äntligen i Sverige.

– Vi blev oerhört glada när vi fick tipset från Tyskland och det visade sig att det var hon. Förhoppningsvis får hon den hjälpen hon behöver för att få ett bra liv här, säger Anders Hägglund till Aftonbladet.

Läs även om de tre 15-åringarna som är anhållna för kidnappning och om hur Lisa Holms mördare Nerijus Bilevicius misshandlades i fängelset.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Borde fler våga tipsa polisen?
Tack för din röst!
Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela