Ett bra exempel och ett dåligt exempel.
Ett bra exempel och ett dåligt exempel. - Foto: TT/polisen

Har du en smutsig bil? Då kan det bli en dyr historia

Upp till 1 500 kronor kan polisen bötfälla dig med.


Det gäller att hålla sin registreringsskylt ren, annars kan nämligen polisen bötfälla dig med upp till 1 500 kronor, skriver Göteborgs-Posten.

Under onsdagsförmiddagen lade Stockholmspolisen upp ett inlägg på sin Facebooksida där de rapporterade om olika trafikförseelser under måndagen och tisdagen på riksväg 73.

De skriver bland annat "3 rapporterades för att deras registreringsskyltar var oläsliga - se till att torka av dem så slipper du böter för något som tar 20 sekunder att åtgärda".

– Om man inte håller rent sin skylt så det inte går att läsa vad det står på den, då är det inte okej att köra runt. Jag förutsätter att den hålls ren i och med trängselskatten och om man kör för fort, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen till GP.

Efter sitt inlägg fick polisen ta emot kritik där en person ifrågasätter om det är rimligt att en ska stanna var femte minut och torka av registreringsskylten vid dåliga väderförhållanden.

Något som polisen däremot hade svar på tal på och bemötte personens kritik direkt på Facebook.

– Tar man ett varv runt bilen innan man kör så borde man se att skyltarna är oläsliga och då får man torka av dem! Kan ju även vara bra att ta varvet runt för att se att bilen inte har några brister som kan påverka körningen. Sedan så har det varit relativt torrt de sista dagarna. Det handlar inte bara om registrering av trängselskatt utan händer en olycka då kan ju vittnen faktiskt ha en chans att identifiera fordonet!.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

1 timme sedan
Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.