Cornelia vill nu varna andra efter sin mardröm.
1 av 4
Cornelia vill nu varna andra efter sin mardröm. - Foto: Privat
Läpparna blev missformade.
2 av 4
Läpparna blev missformade. - Foto: Privat/nouw.com
Läpparna.
3 av 4
Läpparna. - Foto: Privat/nouw.com
Idag mår Cornelia efter omständigheterna bra.
4 av 4
Idag mår Cornelia efter omständigheterna bra. - Foto: Privat

Cornelia, 20, blev sjuk efter billiga fillers: "Jag kunde knappt röra mig"

Under nästan två års tid gjorde Cornelia fillers hos en salong där en kvinna låtsades vara läkare.


Cornelia Holmberg var 18 år när hon första gången gjorde fillers i december 2014 hos en salong i Malmö. Ofta efter ingreppet var läpparna svullna, men i januari 2016 var det värre än normalt.

– Jag blev ju sjuk av typ direkt efter. Hon som la i fillers sa till mig att jag måste sova rakt för att de ska lägga sig jämt. Det är ju helt stört att säga så, säger Cornelia till Nyheter24.

Cornelia berättar att hon mådde fruktansvärt dåligt.

– Jag kunde knappt röra mig, mina läppar svullnade upp så fruktansvärt och de var stenhårda.

Det visade sig att kvinnan som genomförde ingreppen hade ljugit om att hon var läkare och att Cornelia hela tiden fick höra att "det var normalt".

Privat

Cornelia var inte ensam. I år skakades Malmö av att flera kvinnor som gjort skönhetsingrepp på samma salong, Madone Estetik Center, fått allvarliga skador och efteråt ramlade flera polisanmälningar in.

– Om jag skulle höfta mellan tummen och pekfingret tror jag att så många som 100 kvinnor skulle kunna anmäla detta, säger polisen Magnus Förstell till Sydsvenskan.

Cornelia säger själv att hennes hjärta "hoppade till" och att hon inte trodde att det var sant när hon fick reda på att andra kvinnor var drabbade. Samtidigt tycker hon att det är bra att kvinnor vågar anmäla – även om hon själv inte gjort en polisanmälan.

Sista gången som Cornelia hade kontakt med kvinnan var i april 2016. Det var vanligt att den "falska läkaren" inte svarade på telefonsamtal och därför kunde Cornelia inte komma på sin bokning. Vilket hon idag är extremt tacksam för. Efter mycket stöd från sin mamma bestämde sig Cornelia för att helt undvika den nu polisanmälda salongen.


Läpparna gick efter några månader ner, men var väldigt ojämna. Då gick Cornelia till en ny salong i Lomma som blev helt förskräckt av vad de såg.

– Man har ju aldrig sett på utsidan att de ser hemskt ut, men på insidan var det förjävligt. Jag visade mig aldrig ute när läpparna var som mest svullna.

Efter sina erfarenheter har hon nu skrivit ett inlägg på sin blogg där hon vill varna andra för erbjudanden när det kommer till fillers.

– Ett erbjudande på fillers är inte okej och 1 000 kronor för 1 milliliter låter som rena rama drömmen. Tyvärr lever vi inte i den världen där ingrepp kan vara så billiga. Så lita aldrig på erbjudanden utan gå till en professionell salong.

Privat

Cornelia har fortfarande en och en annan knuta kvar i läpparna. Hon använder fortfarande fillers och skriver på bloggen att "vill man vara fin så måste det svida i plånboken lite".

Här kan du läsa Cornelias blogginlägg.

Här kan du se när Nyheter24 testar att lägga in fillers – eller läs om Robin som hellre svälter än att inte få botox.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du gjort fillers?
Tack för din röst!