- Foto: Nyheter24/Amanda Leander

Doctor Splendid har gynmottagning hemma – för intima sexlekar

I 14 år har Doctor Splendid tagit emot kvinnor på "mottagningen" i sin lägenhet. Här sker intima sexlekar bakom stängda dörrar.


I närmare 15 år har Doctor Splendid uppfyllt kvinnors sexuella fantasier.

I hans bostad i centrala Stockholm finns en gynstol. Men det är bara en av många inredningsdetaljer och redskap på mottagningen. Hit har ett hundratal kvinnor kommit från hela landet för att få träffa "doktorn".

– Jag har alltid känt en stark nyfikenhet inför den kvinnliga kroppen, en önskan att utforska en kvinna så ingående som möjligt och verkligen bekanta mig med alla delar av henne. Även de mest dolda och intima, berättar Doctor Splendid för Nyheter24.


Bild: Nyheter24

Föddes ur en novell

Doctor Splendid är en man i 60-års åldern boendes i Stockholm. Nyheter24 har fått besöka hans mottagning i utbyte mot löftet att inte avslöja några personliga detaljer om honom, då han vill vara anonym. Han är själv inte läkare, men har viss medicinsk bakgrund i sitt yrke.

Framgången som Doctor Splendid började med en novell. Länge hade han drömt om att få undersöka en tjej i detalj, men var rädd att hans fantasier var för udda och perversa för att någon skulle vilja ställa upp på dem.

Bild: Nyheter24

Till slut bestämde sig den blivande "doktorn" för att skriva ner sina fantasier i novellform. Han lät den senare publiceras som en kontaktannons, och återpublicerade den flera gånger under ett års tid. Det dröjde inte länge innan han fick svar. Två tjejer från olika delar av Sverige ville ställa upp på att förverkliga hans fantasi.

– Då förstod jag att det fanns många kvinnor där ute som hade liknande fantasier. Nu gällde det bara att nå fram till dem, skaffa erfarenhet och lämplig utrustning för att ha något att erbjuda alla dessa kvinnor. Det var så Doctor Splendid föddes.

Ser ut som en vanlig mottagning

När Nyheter24 besökte Doctor Splendid hade han förvandlat sitt hem till en gynmottagning. I hallen hängde morgonrockar som är till patienterna, i ett rum stod en äkta gynstol uppställd och på en bänk låg alla redskap och sexleksaker. Här fanns allt från analpluggar i alla storlekar till spekulum och medicinska verktyg.

– Jag är mycket kräsen när det kommer till mina leksaker. För varje instrument som ligger framme hos mig finns det två-tre andra som jag har köpt, testat och kastat bort för att de inte har uppfyllt mina krav. Jag använder bara redskap som jag har testat väl och som jag vet är säkra och fungerar utmärkt, berättar Doctor Splendid.


Bild: Nyheter24

Mottagningen, som alltså är en del av Doctor Splendids privata bostad, har ett möblemang som lika gärna skulle kunna stå på en privat klinik. Men när doktorn inte har patienter finns det inget i bostaden som avslöjar vad som händer där när han har patienter på besök.

Vad det hela har kostat vill doktorn själv inte ens tänka på. Men vi kan ana att det är en hel del. Bara gynstolen, som kan förvandlas till en massagebänk, kostade 10 000 kronor.

Så går ett besök till

Ett besök hos Doctor Splendid tar två-tre timmar och är helt gratis. På den tiden hinner doktorn intervjua patienten, undersöka bröst, vagina och anus, mäta temperaturen och förhoppningsvis uppfylla patientens fantasier.

– Jag tycker inte att man ska leka tills man börjar bli trött, man ska lämna festen medan allt fortfarande känns roligt.


Bild: Nyheter24

Under intervjun ställer han frågor om patientens sexuella vanor och fantasier. Det ser han som en mycket viktig del av besöket, för att han ska få så bra uppfattning som möjligt om hur hon fungerar.

– Min patient vet oftast vilka saker hon gillar och inte gillar. Hon kan också berätta om vilka fantasier som rör sig i hennes huvud, vilka upplevelser hon vill vara med om. Men jag måste försöka gå djupare än så, få ett litet grepp om vilka känslomässiga behov som döljer sig bakom hennes önskemål och fantasier. Om jag lyckas förstå det så kan jag hantera henne på ett bättre sätt.

Han menar att en patient som exempelvis vill stå naken inför doktorn kan vilja det av flera olika anledningar.

– Vill hon stå naken framför mig för att hon gillar att bli sedd? Eller vill hon stå naken för att hon vill känna sig utlämnad? Om jag tolkar hennes känslor fel är det risk att jag öser uppskattning och komplimanger över en naken tjej som egentligen är ute efter att känna sig skamsen och förnedrad, förklarar han.


Bild: Nyheter24

Doctor Splendid har ett tiotal olika sexuella "diagnoser" som han kan sätta på sina patienter. Det handlar om att vilja bli sedd, vara en duktig flicka, vilja lyda, vilja känna smärta, vilja känna skam, känna sig liten, en vilja att bli utnyttjad eller tvingad, ha sex med okända eller vilja vara ett sexobjekt.

Han förstår att det kan vara en chock för många att höra om de olika "diagnoserna".

– De flesta av oss är överens om att det är helt oacceptabelt och vidrigt om några okända män ger sig på en kvinna, binder fast henne och tvingar henne till sex. Men hur ska man förhålla sig till att vissa kvinnor fantiserar om just det?

Han fortsätter:

– Jag tror att det hjälper att ha klart för sig att kvinnors erotiska drömmar är en dimension av tillvaron som inte har något att göra med vardagen eller livet ute i samhället. En kvinna kan vara jämställd i vardagen, slå vakt om sin frihet och sina rättigheter, men samtidigt hysa hemliga drömmar om att bli dominerad och styrd av en man. Det hjälper inte att bli upprörd över den motsättningen, då är det bättre att fundera på hur man ska hantera den.

Erbjuder mer än gynundersökningar

Sedan Doctor Splendid öppnade sin mottagning har han fått besök av ett hundratal kvinnor, men har haft mejlkontakt med minst lika många som av olika orsaker inte kan ta sig till mottagningen.

Till en början fokuserade doktorn helt på sensuella gynundersökningar, men med tiden har det utvecklats till att testa andra erotiska lekar, om patienten skulle be om det.


Bild: Nyheter24

– Jag började erbjuda BDSM-träning som ett komplement till gynundersökningarna och det blev en succé, berättar Doctor Splendid, som säger att många har fått sina första bondage- och dominans-upplevelser under besök hos honom.

Ibland besöker kvinnor honom även för att be doktorn att ta deras “oskuld” som en del av en sensuell undersökning. Även tjejer som är nyfikna på analsex söker sig till doktorn för att prova på det.

Tar inte emot vem som helst

I Doctor Splendids kontaktannonser berättar han noggrant hur undersökningen går till. Men han berättar också att han har några specifika krav: han tar bara emot kvinnor som är under 45 år och som inte är överviktiga.

Något som givetvis kan få många att lyfta ett ögonbryn. Men han berättar att han oftast har fler sökanden än han hinner med, och därför tar sig friheten att göra ett urval utifrån sina personliga preferenser.

– Det betyder inte att jag tycker att det är något fel på personer som är äldre eller överviktiga. Ibland undersöker jag personer som inte helt uppfyller mina krav, om jag finner dem tillräckligt intressanta på något sätt, berättar han.


Bild: Nyheter24

Trots att många män söker sig till doktorn för att behandlas tackar han nej. Men ibland tar han emot par, där mannen drömmer om att se sin kvinna bli undersökt eller omhändertagen av en annan man.

Men det finns vissa förfrågningar han alltid tackar nej till. Sex utan kondom och anala lekar som fisting är några exempel.

– Jag vill inte skada mina patienter, jag vill att de kommer härifrån hela. Kanske lite möra, men hela, berättar han.

Något som förekommer i BDSM-världen är att personer utövar det för att återuppleva och ta tillbaka makten efter ett övergrepp. Där är doktorns patienter inte ett undantag.

Han berättar att en av hans tidigare patienter hade utsatts för könsstympning som barn, och behövde bearbeta det. Hon bad honom att sy henne i underlivet, för att sedan visa upp och förnedra henne framför andra. Något doktorn uppfattade som ett självskadebeteende, vilket fick honom att komma till insikt om var hans gräns måste gå. Därför tackade han nej.

Samtycke är viktigt

Doctor Splendid är noga med att påpeka att han kommer gemensamt överens med varje patient om vad som ska hända under undersökningen. Ibland har doktorn inte ens sex med patienterna, utan ägnar sig enbart åt undersökningen.

– Jag försöker göra alla överenskommelser via mejl, innan patienten kommer till mig. Då är spelreglerna klara och vi kan koncentrera oss på att njuta av upplevelserna när hon dyker upp hos mig.


Bild: Nyheter24

Om det finns något patienten inte vill göra är det alltså helt okej. Under besöket används säkerhetsord som en trygghet och säkerhetsåtgärd.

– Även om patienten har sagt ja till en viss aktivitet har hon möjlighet att avbryta den om den känns för obehaglig för henne. Allt hon behöver göra är att uttala säkerhetsordet "gul" – då avbryter jag den pågående leken och hoppar till nästa, berättar han.

Kodordet "röd" används även för att helt avbryta behandlingen. Enligt Doctor Splendid har säkerhetsorden bara behövts användas ett fåtal gånger under hans 14 år som praktiserande "doktor".

Nyheter24:s reporter Malin Nilsson ställde upp som modell på bilderna. Givetvis genomfördes ingen riktig undersökning. Se fler bilder i videon ovan.

Enligt BDSM-experten Charlotta Carlström är BDSM som religion för dess utövare är BDSM som religion för dess utövare och här är 9 saker du bör tänka på om du vill testa BDSM.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du lekt doktor?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.