1 av 4
- Foto: TT/Privat
2 av 4
- Foto: Privat
3 av 4
- Foto: Privat
Meja Larsson.
4 av 4
Meja Larsson. - Foto: Privat

Meja, 16, fick hot om nakenbilder – då synade hon "Hampus" bluff

Meja fick ett meddelande på Snapchat där någon skrev att hen skulle sprida nakenbilder på henne. Nu hyllas hon för sitt svar.


Meja Larsson, 16, från Skövde fick ett meddelande på Snapchat från en person som hon inte kände, något som SLA var först med att skriva om.

"Jag har nakenbilder på dig som jag ska sprida över hela internet", skrev personen som kallade sig för "Hampus".

– Jag visste att han ljög, så då tänkte jag att jag skulle vända på det. Eftersom han bara försökte trycka ner mig och göra mig rädd, berättar Meja för Nyheter24.

Men Meja lät sig inte tryckas ner av den här personen och slog tillbaka med något som "Hampus" inte hade räknat med.

Hon skrev att hon skulle sprida konversationen på alla sociala medier så att alla skulle få reda på vem han var och vad han gjorde. Då vände allt.

– Helt plötsligt blev han rädd och bad mig flera gånger att inte lägga ut konversationen och sa att han inte hade några bilder.

Bildkälla: Privat

Meja berättar att hon först inte tänkte lägga upp konversationen på Facebook utan att det bara var något som hon skrev. Men efter ett samtal med sin mamma så kom hon fram till att det kanske var bra att göra det för att informera och upplysa andra om det.

– Det här är något som många tvingas uppleva på internet, det händer hela tiden och det är väldigt viktigt att både unga personer och även föräldrar och vuxna människor får reda på hur det kan se ut på internet. Mitt syfte var aldrig att hänga ut honom, utan hans beteende.


Bildkälla: Privat

Efter publiceringen på Facebook har hyllningarna trillat in från folk, för hur hon hanterade situationen, och inlägget har fått stor spridning.

– Jag hade inte förväntat mig den spridningen inlägget fick men det är viktigt att folk får reda på hur det ser ut. En del människor mår väldigt dåligt över sådant här och en del överväger att ta sitt liv, det här är viktigt att upplysa, säger Meja.

Bildkälla: Privat

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit hotad på nätet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Två unga män döda i våldsam krasch

Fler tror på stigande bopriser

Svenskarnas tro på stigande bostadspriser ökar för sjätte månaden i rad. Mer än hälften tror på en uppgång under året, visar Länsförsäkringarnas mätning Boprisbarometer.

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.