Henrik Schyffert. Terrorattacken.
1 av 2
I samband med att Henrik Schyffert skulle göra sin föreställning Var inte rädd, skedde någonting otroligt oväntat. - Foto: Morgan Norman
Henrik om Terrorattacken på Drottninggatan.
2 av 2
Schyffert övervägde starkt att ställa in sin föreställning på grund av attacken i Stockholm... - Foto: www.morgannorman.com

Polisen hyllas för insats på Schyfferts show: "Blir så j*vla rörd"

Efter attacken i Stockholm skulle Henrik Schyffert genomföra en standup-show i Sundsvall. Han övervägde starkt att ställa in, sen gjorde polisen det oväntade.


Strax efter dagens attack mot Stockholm skulle komikern Henrik Schyffert uppträda med sin show Var inte rädda i Sundsvall. Han skriver på Facebook hur telefonen började ringa, bara en timma innan han skulle gå upp på scenen.

"Min första reaktion var att ställa in. Jag vill bara dra ett täcke över huvudet och gråta. Och samtidigt så tänker jag att det är det precis det här de vill." går det att läsa på hans sida.

Trots det bestämde han sig ändå för att genomföra sin föreställning. Och reaktionerna blev otrolig starka. Showbesökaren Sara skriver i ett inlägg på Instagram att en polis plötsligt kom in på teatern för att kolla läget.

Då ska Henrik ha sagt: "Jag blir så jävla rörd att ni är här". Det polisen svarade fick hela teatern att tjuta av skratt.

"Vi fick in en anmälan om dålig humor – det är därför vi kom", ska polisen ha svarat. Varpå publiken ger ifrån sig ett "förlösande" skratt. Flera personer på sociala medier har delat inlägget och tackat polisen för sin insats.

Här kan du läsa hela Schyfferts inlägg:

Läs mer om attacken i Stockholm här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var det rätt att genomföra showen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.

Miljarder ska rädda kvar halvledarjätte

1 timme sedan
Den nederländska regeringen tänker satsa många miljarder för att försäkra sig om att globala företag som halvledarjätten ASML inte flyttar från landet.

SOHR: Många soldater dödade i Syrien

1 timme sedan
Minst 36 soldater ska ha dödats i israeliska räder mot Aleppo-provinsen i i norra Syrien på fredagen, uppger det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).