Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

11-åriga Ebba dog i attacken – nu tackar föräldrarna svenska folket

Nyheter | 11/04/2017 21:12

11-åriga Ebba Åkerlund föll offer för Rakhmat Akilovs vansinnesframfart på Drottninggatan. Nu tackar föräldrarna svenska folket.

11-åriga Ebba Åkerlund föll i fredags offer för Rakhmat Akilovs vansinnesframfart på Drottninggatan i Stockholm. Ytterligare tre personer dog i attacken.

Nu går föräldrarna till Ebba ut med en tackhälsning till det svenska folket, rapporterar TV4 som varit i kontakt med hennes familj.

"Av hela vårt hjärta tackar vi svenska folket för all den värme och kärlek ni givit oss i en tid av förtvivlan och smärta. Vi behöver nu lugn och ro för att bearbeta vår sorg och ber om förståelse för att vi behöver göra det i fred".

Tidigare har Ebbas rektor uttalat sig och säger bland annat att hon var en fin elev.

– Det var en fin elev som gick i vår skola i alla dessa år, säger Möller Grimakova till DN.

Ebbas försvinnande uppmärksammades tidigt av media då hennes mamma gick ut med en offentlig efterlysning på sociala medier. Något som blev väldigt uppmärksammat av både media och privatpersoner.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.