Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Skolan tog ett sista farväl av 11-åriga Ebba med fin ceremoni

11-åriga Ebba Åkerlund.

11-åriga Ebba Åkerlund.

Faksimil TV4/TT

Nyheter | 19/04/2017 10:19

På scenen stod en klasskamrat och sjöng Ebbas favoritlåt "Himlen är oskyldigt blå" av Ted Gärdestad.

Nu har klasskompisarna till elvaåriga Ebba Åkerlund fått säga farväl till henne. Flickan förlorade livet i terrorattentatet som skakade Stockholm och Sverige för nästan två veckor sedan.

Här är offren som förlorade livet till terrorn:

På scenen i aulan på skolan Campus Manilla på Djurgården i Stockholm var fylld med blommor och gosedjur under tisdagsförmiddagen. Under ceremonin sjöng en pojke i hennes klass låten "Himlen är oskyldigt blå" av Ted Gärdestad. Det var Ebbas favoritlåt.

Därefter visades ett bildspel på Ebba tillsammans med ord som klasskamraterna fått skriva själva, rapporterar Expressen.

– Ebbas porträtt står mitt i blomhavet och så gjorde vi ett jättefint hjärta av blommor, säger skolans rektor Maija Möller Grimakova till tidningen.

På plats fanns även Ebbas föräldrar som trots den tuffa situationen valde att närvara.

"Av hela vårt hjärta tackar vi svenska folket för all den värme och kärlek ni givit oss i en tid av förtvivlan och smärta. Vi behöver nu lugn och ro för att bearbeta vår sorg och ber om förståelse för att vi behöver göra det i fred", har Ebba Åkerlunds familj tidigare sagt i ett uttalande.