11-åriga Ebba Åkerlund.
11-åriga Ebba Åkerlund. - Foto: Faksimil TV4/TT

Skolan tog ett sista farväl av 11-åriga Ebba med fin ceremoni

På scenen stod en klasskamrat och sjöng Ebbas favoritlåt "Himlen är oskyldigt blå" av Ted Gärdestad.


Nu har klasskompisarna till elvaåriga Ebba Åkerlund fått säga farväl till henne. Flickan förlorade livet i terrorattentatet som skakade Stockholm och Sverige för nästan två veckor sedan.

Här är offren som förlorade livet till terrorn:

På scenen i aulan på skolan Campus Manilla på Djurgården i Stockholm var fylld med blommor och gosedjur under tisdagsförmiddagen. Under ceremonin sjöng en pojke i hennes klass låten "Himlen är oskyldigt blå" av Ted Gärdestad. Det var Ebbas favoritlåt.

Därefter visades ett bildspel på Ebba tillsammans med ord som klasskamraterna fått skriva själva, rapporterar Expressen.

– Ebbas porträtt står mitt i blomhavet och så gjorde vi ett jättefint hjärta av blommor, säger skolans rektor Maija Möller Grimakova till tidningen.

På plats fanns även Ebbas föräldrar som trots den tuffa situationen valde att närvara.

"Av hela vårt hjärta tackar vi svenska folket för all den värme och kärlek ni givit oss i en tid av förtvivlan och smärta. Vi behöver nu lugn och ro för att bearbeta vår sorg och ber om förståelse för att vi behöver göra det i fred", har Ebba Åkerlunds familj tidigare sagt i ett uttalande.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

1 timme sedan
Billunds flygplats evakueras efter ett bombhot, rapporterar danska Ekstra Bladet.