Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4026
reaktioner idag

Åkte till Thailand – lämnade sina katter ensamma i två veckor

En kattägare från Söderköping åkte till Thailand, och lämnade sina två katter ensamma. Nu har de omhändertagit av polis.

En kattägare från Söderköping lämnade sina två katter ensamma när hen reste till Thailand.

En privatperson som oroade sig för katterna larmade polisen.

Katterna är nu omhändertagna av polis.

En kattägare från Söderköping fick sina katter omhändertagna efter att en orolig person larmat polisen, det skriver Corren. Kattägaren ska ha lämnat de två kastrerade hankatterna ensamma i två veckor medan hen var i Thailand.

När en person sett en av katterna vara utestängd på balkongen i 16 timmar larmande denne polisen i februari. Polisen gjord då bedömningen att katterna skulle omhändertas med stöd av djurskyddslagen.

Det gjordes också upprepade försök att få kontakt med kattägaren, men utan resultat. Dock fick polisen tag i kattägarens mamma som sade att det måste blivit någon form av missförstånd rörande vem som skulle ta hand om katterna.

Enligt henne ska det ha varit en tidigare partners uppgift att ta hand om katterna. Eftersom katternas ägare fortfarande inte gått att nå anses katterna vara övergivna och polisen fortsätter ha dem omhändertagna, skriver Corren.

Nyheter24 har tidigare skrivit om katten Herman som gör succé på grund av sitt utseende, i klippet under kan du se varför.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Har du ett husdjur?

Mer:

Kias katt försvann – platsen hon hittade den på är oslagbar