Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ungdomar planerade bomb

- 06/04/2009, 08:56 -

Två anhållna misstänka för att planera bombattentat.

ABRAHAMSBERG. Två ungdomar, femton och sexton år gamla, anhölls på måndagsmorgonen för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Detta efter att ha hämtats av polisen under söndagskvällen.

Det var runt klockan tre på söndagseftermiddagen som flera grannar till 16-åringen kände en märklig doft. När polisen anlände till fastigheten på Spångavägen fann de pojkarna blandandes stora mängder kemikalier. Båda pojkarna greps och huset evakuerades.

Samtidigt som den tekniska undersökningen inleddes flyttades stora delar av kemikalierna med bombvagn. Ytterligare mängder av kemikalier hittades i 15-åringens källarföråd, även det i Abrahamsberg.

Som mest var tio polispatruller inkopplade i fallet med pojkarna, som båda är helt okända för polis sedan tidigare.

- Det har hänt förut att ungdomar hållit på med sådant här. I det här fallet, jag är inte rätt man att bedöma det, men enligt vad jag har hört kan man göra riktiga grejer med det här, säger Västerortspolisens stationsbefäl Kjell Hellström till DN.

I nuläget är pojkarnas uppsåt fortfarande oklart.

- Alltså den här stora anskaffningen tyder ju på att någonting var i görningen. Hur man får tag i det här när man är så ung har jag ingen aning om. Det är möjligt att man kan köpa det enkelt, men i dessa mängder, det förstår jag inte, tillägger Hellström, enligt DN.

Tonåringarna tillbringade natten i häktet tillsammans med sina föräldrar. Under måndagen kommer polisen förhöra de misstänkta och ytterligare undersökningar ska genomföras hos 16-åringen.

Västerortspolisen ville inte ge några kommentarer om förstärkta misstankar eller motiv till Nyheter24 vid åttatiden.

Skrivet av: