Lördag 28 Maj
Stockholm

Nu varnar myndigheten för populära trenden: "Vi avråder föräldrar"

Trenden har till och med blivit så populär att ingredienserna som behövs för att tillverka slajm har tagit slut i flera butiker.
1 av 2
Trenden har till och med blivit så populär att ingredienserna som behövs för att tillverka slajm har tagit slut i flera butiker. Foto: TT
Ett av recepten som finns på internet innehåller ingredienserna raklödder, linsvätska och lim. Något som myndigheten nu varnar för.
2 av 2
Ett av recepten som finns på internet innehåller ingredienserna raklödder, linsvätska och lim. Något som myndigheten nu varnar för. Foto: TT

Trenden har till och med blivit så populär att ingredienserna som behövs för att tillverka slajm har tagit slut i flera butiker.

Kommentera (59)
Kopiera länk
Dela

Att göra egen slajm hemma har blivit populärt, till och med så populärt att vissa ingredienser som behövs för att kunna tillverka slajm har tagit slut i en del butiker, det rapporterar Aftonbladet.

Ett av recepten som finns på internet innehåller ingredienserna raklödder, linsvätska och lim. Nu går Susanna Norrthon Risberg, som är rådgivare på kemikalieinspektionen, ut med varning till föräldrar.

– Man bör inte låta sina barn använda lim för att göra slajm. Vi avråder föräldrar från att låta sina barn använda kemikalier på ett sätt som de inte är avsedda för, säger Susanna Norrthon Risberg till Aftonbladet.

Risberg förklarar att det finns vissa allergiframkallande ämnen i lim och även ämnen som inte är tillåtna i leksaker.

– Det är stränga regelverk kring just kemikalier i leksaker. Men här gör barn sina egna leksaker så de hamnar utanför det regelverket.

Det finns fall där barn har fått utslag på kroppen efter att ha lekt med slajm. Myndigheten avråder nu från att man använder lim över huvud taget.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera (59)
Kopiera länk
Dela