Stockholm

Johanna stod med sonen på vägen – vill hitta de som hjälpte henne

Johannas son trillade ur en vagn på sin förskola.
1 av 4
Johannas son trillade ur en vagn på sin förskola. Foto: Pixabay/TT
Nu vill hon hitta tjejerna som hjälpte henne när hon fått stanna sin bil.
2 av 4
Nu vill hon hitta tjejerna som hjälpte henne när hon fått stanna sin bil. Foto: Pixabay
Hon vill förklara att de är vardagshjältar.
3 av 4
Hon vill förklara att de är vardagshjältar. Foto: TT
Händelsen inträffade i Malmö.
4 av 4
Händelsen inträffade i Malmö. Foto: TT

Johannas son hade slagit sig på dagis och på vägen till sjukhuset tvingades hon stanna. Nu vill hon hitta tjejerna som hjälpte henne.


Läs mer

Johanna hade lämnat sin ettårige son på förskolan när hon fick ett samtal om att han råkat trilla ur vagnen och blödde. Hon slängde sig i bilen direkt och åkte dit.

När hon kom fram hade personalen lyckats lugna ner sonen, trots att han blödde en hel del ur munnen.

– Personalen på hans förskola är verkligen fantastiska så han var lugn när jag hämtade honom, trots att han blödde rätt mycket, berättar Johanna för Nyheter24.

Johanna började köra mot sjukhuset men på vägen ser hon hur sonen börjar somna i baksätet, något som gör henne väldigt orolig.

– Jag satt och körde och försökte i panik få tag på 1177, men det var 50 minuter kö. Så jag bestämde mig för att ringa 112. Hon jag pratade med sade att jag skulle försöka nypa i hans tår eller gnugga honom på bröstet för att se om han reagerar, men det gjorde han inte.


Bildkälla: Pixabay (bilden har inget med artikeln att göra)

Kvinnan på SOS Alarm sade åt Johanna att stanna bilen och vänta på ambulans. Hon tog även ut sonen ur bilen och lade honom i framstupa sidoläge i bagageluckan.

– Jag står där mitt på en hårt trafikerad väg med ett litet barn i framstupa sidoläge i bakluckan, och folk bara kör förbi i 60 kilometer i timmen. Det är helt galet.

Men plötsligt stannade en bil med tre andra kvinnor i och frågade om Johanna behövde hjälp.

– De frågade om de kunde hjälpa till på något sätt, så jag sa bara att "ja, ni kan ta över telefonen", vilket de gjorde. De var verkligen fantastiska! En av dem skötte samtalet med SOS Alarm, en annan hjälpte mig att torka bort blod från min sons mun och den tredje höll koll på trafiken.


Bildkälla: TT

När ambulansen slutligen kom till platsen gick allt fort. Johanna hoppade in ambulansen och fick lämna sin bil på vägen. Mitt i kalabaliken tänkte inte Johanna på att ta några namn av de tre kvinnorna som hade stannat för att hjälpa till.

På sjukhuset konstaterade de att Johannas son lyckligtvis bara dragit av strängen under tungan och fått ett jack i tandköttet.

Det var först när Johanna var hemma igen som hon kom på att hon gärna vill tacka kvinnorna som hjälpt henne.

– Jag vill verkligen tacka dem. Jag hamnade i en slags chock och var nog rätt så fokuserad på min son men jag ville ändå tala om för dem att de är vardagshjältar. För dem kanske det inte var en så stor grej, men för mig betydde det jättemycket, eftersom jag fick möjlighet att fokusera på min son istället för att försöka ha koll på trafiken och mobilen också.


Bildkälla: TT

Johanna delade en efterlysning efter kvinnorna i en stor tjejgreupp på Facebook. Där har den i dag fått över 1 800 gilla-markeringar och flera personer i kommentarerna försöker hjälpa henne att hitta dem.

Händelsen skedde på Pildammsvägen i höjd med Hyllie i Malmö. Kvinnorna ska enligt Johanna alla ha varit i 30-års åldern. Känner du igen dig, eller vet mer om händelsen, kan du maila ditt tips till tips@nyheter24.se.

En person som hittat sin räddare är den här killen som får träffa polisen som räddade honom för 19 år sedan. Se det känslosamma klippet i spelaren under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.
Har du fått hjälp av en främling?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.