Billy Fagerströms kriminella förflutna med epatraktor på bild
Tova Mobergs ex Billy Fagerström hade ett kriminellt förflutet. - Foto: Privat

Här är Billy Fagerströms kriminella förflutna

Den 22-årige ex-pojkvännen misstänks ha mördat Tova Moberg. Men det är inte första gången han är misstänkt för ett brott.


Det var vid 23-tiden, måndagen 15 maj, som Tova Moberg, 19, hittades avliden i en sjö, misstänkt mördad. Hennes före detta pojkvän, 22-årige Billy Fagerström anses skyldig för mordet på Tova.

Och det är inte första gången 22-åringen fått problem. Våren 2017 anmäldes han misstänkt för att ha misshandlat Tova. Han är också dömd för olovlig körning, två tillfällen av ringa narkotikabrott och rattfylleri.

December 2012: Körde i över 100 – med en traktor

Billy Fagerström blev stoppad av polisen då han körde en Volvo 740 som ändrats om till A-traktor. En sådan bil ska inte gå att köra över 30 kilometer i timmen, vilket han hade gjort.

Två poliser i en civilbil fick nämligen syn på honom när han körands i en hastighet som uppskattas vara 100 kilometer i timmen. Billy Fagerström dömdes till dagsböter.

Exets bil.

Mars 2014: Spår av narkotika i urinen "av misstag"

22-åringen stoppades återigen i sin bil. Detta efter att polis hade sett personer i bilen som tidigare förekommit i narkotikasammanhang.

Ex-pojkvännen och en annan person ska då ha uppträtt som om de var påverkade av narkotika.

En analys från Rättsmedcinalverket visade att 22-åringen på något sätt hade brukat tetrahydrocannabinol, vilket är ett ämne som finns i cannabis och marijuana.

Mannen nekade till brott och hävdade att han inte ens vet hur man får i sig ämnet. Han menade att han inte ens röker vanliga cigaretter och därför inte röker hasch, och därför måste fått i sig det av misstag på en fest.

22-åringen dömdes för ringa narkotikabrott och fick betala dagsböter.

November 2015: Körde påverkad

22-åringen åkte fast igen när han körde påverkad i Umeå. En analys visade återigen tecken på tetrahydrocannabinol.

I polisförhör erkände mannen att han har missbrukat cannabis under en lång tid. Drygt en månad innan 22-åringen stoppades ska polisen ha gjort en husrannsakan hemma hos honom. Ett blodprov visade att han nyligen brukat cannabis.

Efter händelsen ska mannen enligt egen utsago ha slutat med drogerna, och var därför förvånad när analysen gav utslag i november. Han var övertygad om att det måste skett ett misstag hos polisen.

22-åringen dömdes till 50 dagsböter.

Mars 2017: Misshandlade Tova

19 mars 2017  anmälde Tova Mobergs föräldrar Billy Fagerström för misshandel av dottern.

Paret ska ha känt varandra sedan Tova var 14-15 år. Enligt en vän till familjen Moberg ska relationen ha varit destruktiv.

– Hon har inte fått göra saker eller umgås med kompisar. Han har varit väldigt svartsjuk, berättar vännen för Aftonbladet.

När Billy Fagerström anmäldes för misshandel kom det fram att det hade hänt flera gånger, enligt vännen.

I maj ville kammaråklagare Christer Sammens inte gå in på fler detaljer om den misstänkta misshandeln. 

– Jag kan egentligen bara bekräfta att det finns en upprättad anmälan om misshandel, berättar Sammens för Nyheter24 och fortsätter:

– Problemet var att Tova inte ville medverka i någon utredning.

Sammens vill heller inte kommentera om ex-pojkvännen har misshandlat Tova flera gånger. 

I samband med att åtal väcktes mot Billy Fagerström framkom nya detaljer som används i bevisningen mot honom. Läs mer om hur Tova Moberg samlade bevis mot pojkvännen under sin säng.

Läs även:

Här är Snapchat-bevisen mot Tova Mobergs ex Billy Fagerström

Billy Fagerström mördade Tova Moberg – nu händer detta på Facebook

Här är allt vi vet om Tova Moberg, 19, som misstänks ha mördats:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Färre abonnenter än väntat för Spotify

Mamma döms – tatuerade dödskalle på sonen

Mamman lät tatuera sina barn, bland annat fick sonen en dödskalle intatuerad. Nu döms hon för fem fall av misshandel, rapporterar P4 Kalmar.

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Riksbanken varnar för att kontanter kan bli "i det närmaste oanvändbara i Sverige" om åtgärder inte vidtas. – Vi behöver bromsa en utveckling där vi är på väg mot att allt färre kan betala med kontanter, säger Elin Ritola, enhetschef för betalningsanalys och innovation på Riksbanken, till SVT.

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Hamnarbetare döms i kokainmål

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.